PKK-konserni järjestää toimintoja uudelleen

17.12.2018 10:12Uutiset » Toimiala
PunaMustan painotuotantoa. Kuva: Pohjois-Karjalan Kirjapaino.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserni tekee toimintojen uudelleen järjestelyjä painotoimialalla ja konsernipalveluissa. Päättyneiden yt-neuvotteluiden lopputuloksena henkilöstön määrä vähenee yhteensä 22 henkilöä.

Yt-neuvottelut koskivat konsernin emoyhtiötä ja painotoimialan yhtiöitä Puna-Musta, Forssan Kirjapaino ja Erweko. Neuvottelujen piirissä oli Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n emoyhtiön ja painotoimialan koko henkilöstö, noin 460 henkilöä. Neuvottelujen tavoitteena oli tervehdyttää konsernin painotoimialaa kartoittamalla synergiahyödyt ja päällekkäiset toiminnot. Neuvotteluissa henkilöstön vähentämistarve oli enintään 50 henkilöä.

Vähennystarvetta saatiin tiedotteen mukaan pienennettyä karsimalla päällekkäisyyksiä toimitiloissa, tuotantolaitteissa ja järjestelmissä. Lisäksi säästöjä saadaan osto- ja myyntisynergioista sekä henkilöstön luontaisen poistuman kautta. Näillä henkilöstövähennyksillä, toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä ja tehostamisilla sekä synergiahyödyillä saavutetaan neuvotteluille asetettu 3,0 miljoonan euron säästötavoite.

Share: