PK-yritykset aikovat investoida 3D-tekniikkaan

20.9.2018 16:06Uutiset » Toimiala
Ricohin AM-S5500P-3D tulostin. Kuva: Ricoh.

Euroopan PK-yritykset uskovat, että 3D-tulostusteknologia auttaa niitä vähentämään kustannuksia ja lisäämään ketteryyttä. Ricoh Europen tutkimuksessa haastateltiin 2 370 PK-yritysten johtajaa 23 maassa, ja 44 % näistä on jo investoinut 3D-tulostukseen.

3D-investointeja vielä tekemättömistä yrityksistä 30 % aikoo tehdä investointeja seuraavan kahden vuoden aikana. Yrityksillä on kova halu tehostaa toimintaansa, ja 70 % aikookin hyödyntää 3D-tulostusta uusien valmistusstrategioiden ja -tekniikoiden tutkimiseen. Yrityksistä 56 % suunnittelee tarjoavansa asiakkailleen tarvetulostuspalveluja vähentääkseen varastointi-, lähetys- ja materiaalikulujaan.

Asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin vastaaminen vaatii mukautumiskykyä ja mahdollisuutta tehdä nopeita kokeiluja, ja tämän vuoksi 80 % PK-yrityksistä aikoo ottaa 3D-tulostuksen käyttöön myös tuotekehityksessään.

Investoinnit ovat kannattaneet

– Uudet tulostusteknologiat parantavat PK-yritysten kilpailukykyä. Fiksut yritykset vähentävät kehitys- ja tuotantovaiheiden haasteita 3D-tulostuksen avulla ja välttävät näin monia ongelmia, joita tuotantoketjut ja suuremmat kilpailijat aiheuttavat. Tämä kehitys on olennaista, jos yritys haluaa skaalata toimintaansa ja parantaa osuuttaan markkinoilla, sanoo Ricoh Europen toimitusjohtaja David Mills.

Uudenlaiseen tulostusteknologiaan, kuten 3D-tulostukseen, investointi on kannattavaa. PK-yrityksistä 69 % sanoo, että tulostukseen panostaminen on auttanut niitä hyödyntämään uusia mahdollisuuksia. Yrityksistä 65 % uskoo, että tulostusteknologia auttaa yritystä selviämään asiakkaisiin ja toimittajiin liittyvistä haasteista. Lisäksi 71 % sanoo, että uudet investoinnit ovat parantaneet liiketoiminnan tehokkuutta.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: