Pixmill osti Zorron

1.6.2011 14:17Uutiset » Toimiala

PixMill Yhtiöt Oy on ostanut myymäläopastuksen ja miljööratkaisujen erikoisosaajan Zorro Oy:n koko liiketoiminnan 1.6.2011 solmitulla yrityskaupalla. Zorron liikevaihto oli viime vuonna noin 3 M€ ja sillä oli henkilöstöä palveluksessaan 19.

– Kauppa tukee PixMillin kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on tarjota yhä kattavampia visuaalisen markkinoinnin palveluja asiakkaiden kehittyviin tarpeisiin, sanoo toimitusjohtaja Matti Laajarinne. Laajarinne omistaa PixMillin osakekannasta 22 %, yhdessä Canelco Capital Oy:n (40 %) ja muiden avainhenkilöiden (38 %) kanssa. PixMillin liikevaihto vuonna 2010 oli 11 M€ ja sillä oli palveluksessaan 100 henkilöä.

Zorron liiketilojen ja kauppapaikkojen asennuksia sekä miljööratkaisuja käyttäneet asiakkaat Suomessa ja Baltiassa saavat nyt käyttöönsä myös PixMillin osaamisen ja tuotantokapasiteetin.

– Pystymme yhdessä tarjoamaan kokonaisvaltaisia “avaimet käteen” -palveluja, jotka säästävät aikaa ja ovat kustannustehokkaita. Palvelumme kattavat nyt koko prosessin projektinvalvonnasta asennukseen, jatkaa Laajarinne. Hänen luotsaamansa PixMill on viime aikoina kasvanut voimakkaasti Itämeren markkina-alueella mm. perustamalla alkuvuodesta 2011 tytäryhtiön Ruotsiin ja myyntikonttorin Riikaan.

Alan keskittyminen on Laajarinteen mukaan väistämätöntä.

– Vain suuret laite- ja järjestelmäinvestoinnit takaavat jatkossa palvelun laadun ja mahdollistavat ympäristöystävällisen tuotantoprosessin. Tällä puolella eivät pienet, yksittäiset toimijat pysy kisassa mukana, ennustaa Laajarinne ja näkee keskittymisen asiakkaan näkökulmasta hyvänä kehityksenä.

– Ympäristöystävällisten materiaalien käytön paine tulee nimenomaan asiakkaittemme vaatimuksesta, sillä ketjun loppupäässä olevat kuluttajat vaativat kestävän kehityksen näkyvän tälläkin sektorilla.

Kasvavat myymäläkoot vaativat uutta osaamista

PixMill on investoinut viime vuosina uuteen digitaaliseen tuotantotekniikkaan, jonka avulla on mahdollista tuottaa hyvin innovatiivisia ratkaisuja. Varsinkin kaupan sektorin kasvavat myymäläkoot ja kuluttajamarkkinoinnin kehittyminen vaativat jatkossa myös alan palvelujen toimittajilta uusien tekniikoiden ja ympäristöystävällisten materiaalien hallintaa.

Yrityskaupan myötä PixMill vahvistaa entisestään markkinajohtajan asemaansa. PixMillissä Zorro-toimintojen johtajana jatkava Zorro Oy:n toimitusjohtaja Seppo Waris ennakoi liiketoiminnan kehittyvän erityisesti kaupan sektorilla.

– Viime aikoina myymälöiden koot ovat kasvaneet voimakkaasti ja tämä on asettanut myös visuaalisen ilmeen toimittajat uudenlaisen haasteen eteen niin ammatillisesti kuin myös teknisen osaamisen näkökulmasta. Korkean laadun täytyy toteutua sekä asennuksissa että projektiohjauksessa, sanoo Waris.

– Uskomme, että suurempien kokonaisuuksien ostajat edellyttävät myös toimittajilta aiempaa korkeampaa osaamista ja tietoa tulevista innovaatioista. Siksi PixMill ja Zorro yhdessä tulee olemaan merkittävä toimija markkinoilla.

www.pixmill.fi

Share: