PixMill kierrättää mainoskankaita

6.2.2017 08:15Uutiset » Toimiala
Mainostekstiilejä käytetään runsaasti mm. tapahtumissa. Kuva PixMill.

Vantaalainen tulostustalo PixMill ja suomalainen designyritys Globe Hope toimivat yhdessä vihreämmän tulevaisuuden puolesta. Vuodesta 2007 lähtien PixMillin ylijäämäkankaat ovat saaneet uuden elämän Globe Hopen kierrätystuotteissa. Nyt kankaiden uusiokäyttöä tarjotaan myös asiakkaille.

PixMillin asiakkaat voivat jatkossa kangastulosteita tilatessaan sopia heti kankaiden uusiokäytöstä. PixMill toimittaa kankaat käytön jälkeen Globe Hopen ompelimoon, jossa niistä tehdään asiakkaan toivomia tuotteita.

– Asiakkaan ei tarvitse murehtia materiaalijätteestä, joka muutoin päätyisi kaatopaikalle. Koneistamme menee eri kangasmateriaaleja läpi viikoittain noin 13 000 neliömetriä. Ympäristö kiittää, jos nämä kankaat elävät messuja tai tapahtumia pidempään. Haastamme siksi asiakkaitamme mukaan ekologisen ajattelun ketjuun, PixMillin toimitusjohtaja Sami Pulkkinen perustelee.

Yhteistyökonseptissa kierrätettäväksi käyvät niin lippukankaat ja mattaneulokset kuin myös vinyylipohjaiset materiaalit, kuten PVC ja reikävinyyli.

Globe Hopen ompelimossa Nummelassa työn alle ovat tulossa muun muassa PixMillin painamat jättilakanat. Asiakas käytti niitä 120-vuotisjuhlassaan, ja nyt mustavalkoiset historiakuvat päätyvät vieraille muistoksi kestokassien muodossa.

Myös Grano on kertonut hyödyntävänsä tekstiili- tai banderolliylijäämiään kierrätystuotteiden valmistuksessa yhteistyössä Tikkurila Festivaalin ja Touchpointin kanssa. Tätä mahdollisuutta tarjotaan myös Granon asiakkaille.

Share: