PixMill käänsi kurssinsa ja investoi

21.4.2017 09:31Uutiset » Toimiala
EFI Vutek GS 3250 -suurkuvatulostin.

Vantaalainen tulostustalo PixMill kertoo kääntäneensä kurssinsa uuteen suuntaan. Tulos on saatu vihdoin voitolliseksi haastavien vuosien jälkeen ja investointimahdollisuudet ovat palautuneet entiselleen. Yritys onkin tehnyt laitehankintoja.

– Odotamme kasvukäyrämme jatkuvan myös tänä vuonna. Vaikka liikevaihdon nousua ei ole odotettavissa, tuloskuntomme paranee, toimitusjohtaja Sami Pulkkinen toteaa.

Tuloskuntoa on parantanut muun muassa kiinteiden kulujen stabilointi. Riihimäen ja Helsingin tuotantotilat keskitettiin viime vuonna Vantaan uusiin toimitiloihin. Saman katon alla voidaan entistä paremmin ohjata ja kehittää tekemistä.

PixMill ei ole Pulkkisen mukaan ainoastaan paremmin pinnalla, vaan myös ylittänyt viime vuodelle asetetun budjetoidun tulostavoitteen. Tämän myötä yritys investoi sekä laitteisiin että osaamiseen.

– Henkilöstömäärämme on vakiintunut noin 70 hengen tietämille, ja uusia osaajia rekrytoidaan. Lisäksi panostamme kevään aikana uuteen uusasiakashankintayksikköön, Pulkkinen kertoo.

Investointeja on tehty muun muassa uuteen hybriditasotulostimeen, joka on juuri saatu Vantaalle. Sen myötä asiakkaille saadaan entistä monipuolisempia tuotteita, lyhyemmillä toimitusajoilla ja isommilla volyymeillä. Tasotulostin on EFI Vutek GS 3250 LX Pro. Uusi tulostin mahdollistaa levytulosteiden sekä rullatulosteiden tuottamisen huomattavilla nopeuksilla eli noin 80–115 neliömetriä tunnissa.

Lisäksi yritykselle tulee Zundin G3 tasoleikkuri, jolla pystyy leikkaamaan levytulosteita nopeasti.

Uudet kangaskoneet puolestaan nostavat tulostustalon Pulkkisen mukaan Suomen ykkösiin.

Share: