PixMill investoi suurkuvatulostukseen

27.11.2019 09:55Uutiset » Toimiala
Colorado-tulostin hyödyntää Canonin omaa UVgel-väriteknologiaa, jonka ansiosta painopinta ei vaadi erillistä kuivausta. Kuva: Canon.

Vantaalainen tulostustalo PixMill Group on investoinut viimeisen vuoden aikana kahteen suurkuvatulostimeen. Nyt yhtiössä on tehty jälleen uusi laitehankinta, Canonin OCÉ Colorado 1640. Laitteita on Suomessa vain kymmenkunta. Uusi laite tehostaa erityisesti vinyylitarrojen, kuten seinätapettien, tuotantoa.

Colorado-tulostin hyödyntää Canonin uutta UVgel-väriteknologiaa, jonka ansiosta painopinta ei vaadi erillistä kuivausta. Kuvanlaatu on tarkka ja lopputulos luonnollisen näköinen sekä hajuton.

– Painopinta on heti valmistuttuaan kuiva, mikä on tärkeää esimerkiksi kosmetiikka-alan asiakkaillemme, jotka käyttävät paljon valokaappikuvia. Jälkikäsittely on helppoa ja väriaineella on erinomainen hankauksen kesto, kertoo PixMillin toimitusjohtaja Sami Pulkkinen.

Uusi tulostin säästää väriaineita selvästi, koska tulostettava värikerros on ohuempi.

– Lisäksi laite säästää energiaa, koska tulostuslämpötila on alhainen, vain noin 30 astetta, Pulkkinen sanoo.

Uuden laiteinvestoinnin taustalla on tarve vastata asiakkaiden kasvavaan kysyntää.

– Tulostusmäärämme ovat moninkertaistuneet. Ennen meiltä tilattiin sisustustapetteja muutama metri kerrallaan esimerkiksi asiakkaan neuvotteluhuoneeseen, mutta tällä hetkellä tulostamme seinätapetteja yhteen hotellikohteeseen tai automyymäläketjulle 4 000–6 000 neliötä, Pulkkinen kertoo.

Kun volyymit ovat kasvaneet, tulosteiden neliöhinta on tippunut, mikä vaatii Pulkkisen mukaan kustannustehokkuuden parantamista. Colorado-tulostimen tulostusnopeus on jopa 159 neliömetriä tunnissa ja tuotantovolyymi 5 000–100 000 neliötä vuodessa. Myös tuotannon automaatioaste paranee investoinnin ansiosta.

Share: