Pixmill Group modernisoi suurkuvatuotantoaan

10.2.2021 16:07Uutiset » Toimiala
PixMillin tuotannossa on jo kaksi Colorado-tulostinta. Colorado on tehokas ja tyylikäs laite, eli saimme uuden teknologian lisäksi samalla myös silmäniloa, toteaa Sami Pulkkinen (vasemmalla). Kuvassa keskellä Marko Springare Sesoma Oy:ltä sekä oikealla Tuomas Airio. Kuva: Pixmill.

PunaMustan suurkuvatulostamisen yksikkö Pixmill investoi viime vuoden lopulla UVGel-teknologiaan perustuvaan Canon Colorado 1650 -tulostimeen. Laite on jo yrityksen toinen UVGel-teknologiaan perustuva tulostin, ja ne korvaavat HP Turbojet -suurkuvajärjestelmän.

– Tuotamme suurkuvaa samoille materiaaleille kuin aiemmalla laitteella, mutta jälki on aivan toisenlainen, paljon parempi. Sovellukset, joita uusilla rullatulostimilla pääasiassa tuotamme, ovat paperijulisteet, valokaappitulosteet ja tarrat. UVGel-teknologian etuja on, että tulosteet ovat heti valmiit ja niiden ei tarvitse kuivua ennen laminointia tai jälkikäsittelyä, joten toimitusaikamme asiakkaillemme lyhenee, toteaa Pixmillin liiketoimintajohtaja Sami Pulkkinen.

Pulkkisen mukaan lisäetu on, että nyt voidaan käyttää halvempia bulkkimateriaaleja.

– Esimerkiksi edulliset perussilkkipaperit eivät toimi vanhoilla eco-solvent- tai latex-teknologioilla. Näille tulostimille on olemassa perussilkkipapereiden kaltaisia materiaaleja, mutta ne ovat moninkertaisesti kalliimpia. Eli vaikka tulostimen väri olisi halvempaa, mutta materiaali neljä kertaa kalliimpaa, niin yhtälö ei toimi, Pulkkinen sanoo.

Uudella Colorado 1650-tulostimella PixMill voi tuottaa myös uutta suurkuvatuotantoa, kuten ohuita karttoja. Tämä avaa PixMillille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Yrityksen suurkuvatulostamisen konekapasiteetti on keskitetty Vantaan ja Tallinnan toimipisteisiin. Canonin jälleenmyyjän Sesoma Oy:n myymä uusi Colorado 1650 asennettiin joulukuussa 2020 Pixmillin suurkuvatuotantoon Vantaalle. Edellinen laite Colorado 1640 asennettiin vuoden 2019 lopulla samaan toimipisteeseen.

Share: