Perheyritys kiihdytti kasvua investoinneilla

8.6.2017 09:58Uutiset » Toimiala
Kuvassa vasemmalta Thomas Strand, Mikael Strand ja Johnny Mattson Muller Martini Nordicilta. Kuva: Muller Martini.

Ruotsalainen Strands Grafiska käy esimerkiksi onnistuneesta investoijasta painoalalla. Perheyritys on onnistunut nostamaan tuottavuuttaan ja tuotantoaan huomattavasti viime vuosina investoimalla levynvalmistukseen, painamiseen ja viimeistelyyn.

– Nopea, saumattomasti toimiva työnkulku on entistä tärkeämpää, sanoo Mikael Strand, joka omistaa yrityksen yhdessä veljensä Thomasin kanssa. Vuonna 1950 perustettu yritys työllistää Lindesbergissä 65 työntekijää.

Strand on viime vuosina nostanut levyjen valmistuskapasiteetin nelinkertaiseksi. Painamisessa vauhtia on kasvatettu Komorin 8-värisellä offsetpainokoneella, jossa on UV-kuivatusjärjestelmä. Koneen avulla on nostettu tuotannon määrää ja lyhennetty toimitusaikaa.

Viimeistelyssä Strand on panostanut Muller Martinin uuteen Primera MC-sarjanitomakoneeseen, jossa on Motion Control -järjestelmä ainoana Pohjoismaissa.  Sen avulla viimeistelyssä on pystytty nostamaan tuotanto kaksinkertaiseksi ja päästy eroon alihankinnasta. Strand painaa pääasiassa aikakauslehtiä ja painosmäärät ovat 100 – 170 000 kappaletta, keskimäärin 3 000. Erikoisalana ovat ravien ohjelmalehtiset.

Tuotannosta on nyt digitaalista 10 prosenttia, ja sekin viimeistellään Primera MC:llä.

Share: