Jarkko Nieminen on vuoden 2015 karikatyyppi

8.2.2016 09:00Uutiset » Toimiala
Teppo Järven piirros Jarkko Niemisestä.
Teppo Järven piirros Jarkko Niemisestä.

Suomen karikatyristit ja pilapiirtäjät Skarpit ovat valinneet Vuoden karikatyypiksi tennistähti Jarkko Niemisen. Vuosinäyttely ”Skarppia vatulointia” esittelee ajankohtaisia karikatyyri- ja pilapiirroksia Päivälehden museossa 3.2.–13.3.2016.

Skarpit on Grafian alainen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta. Vuoden karikatyyppi -nimitys on kunnianosoitus, joka myönnetään suomalaiselle julkisuuden henkilölle, joka on hahmona positiivinen ja kasvoiltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Nyt seitsemättä kertaa järjestettävässä vuosinäyttelyssä on esillä killan jäsenten omia näkemyksiä Vuoden karikatyypistä.

Suomen sarjakuvaseura on puolestaan päättänyt myöntää vuoden 2016 Puupäähattu-palkinnon ”monisärmäiselle ja kekseliäälle” sarjakuvataiteilijalle, Ville Piriselle. Hänen töistään koostuva näyttely on esillä 8.2.–27.2.16 Galleria Sarjakuvakeskuksessa, osoitteessa Hämeentie 150.

Grafia on myös valinnut etenkin laadukkaiden julkaisujen suunnittelijana tunnetun AD Pekka Toivosen vuoden graafikoksi. Hän on ollut suunnittelemassa mm. FAT, Kasino A4 ja Huili-lehtiä. Toivonen on suuntaamassa lahjakkuuttaan enemmän musiikin ja videotaiteen saralle. Toukokuussa 2016 järjestettävä Vuoden Graafikko -näyttely onkin performanssi, jossa kantaesityksen saa monimediallinen My Signs -teos. Se esitetään Temppeliaukion kirkossa 11.5.

 

Share: