Paperiteollisuudelle uusi pakkausallianssi

2.3.2020 10:48Uutiset » Toimiala
Stora Enson uudet suojakerroskartongit soveltuvat erityisesti pikaruokapakkauksiin ja kuiviin elintarvikkeisiin. Kuva: Stora Enso.

Joukko suuria paperiteollisuuden ja pakkausalan toimijoita on perustanut Euroopan paperipakkauksten yhteistyöorganisaation. European Paper Packaging Alliance (EPPA) pyrkii edistämään paperi- ja kuitupohjaisten pakkausten käyttöä elintarvikkeissa sekä tarjoilupakkauksissa.

Allianssin perustajia ovat mm. Seda International, Huhtamäki Oyj, AR Packaging, Stora Enso, Metsä Board, Mayr-Melnhof Karton, WestRock ja Iggesund/Holmen.

Tiedotteen mukaan EPPA pyrkii löytämään konkreettisia ratkaisuja pakkausten kierrätykseen sekä elintarvikepakkausten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Ratkaisut eivät saa vaarantaa elintarviketurvallisuutta ja ihmisten terveyttä.

– EPPA edustaa sekä uudistuvien ja kestävästi tuotettujen raaka-aineiden tuottajia, että elintarvikealan pakkausten valmistajia. Pyrimme rakentamaan yhteistyötä sellaisten organisaatioiden kanssa, jotka jakavat tavoitteemme kehittää ja tarjota käytännön ratkaisuja, sanoo EPPA:n varapuheenjohtaja Eric Le Lay Huhtamäeltä.

Järjestön ensimmäinen puheenjohtaja on italialaisen Seda International-yrityksen hallituksen puheenjohtaja Antonio D’Amato. Haagissa toimivan järjestön toimitusjohtaja on Hans van Schaik.

Share: