Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Paperiliitto uhkaa jatkaa lakkoaan huhtikuulle

24.2.2022 16:56Uutiset » Toimiala
UPM on suuri painopaperien tuottaja ja lakko vaikuttaa mm. kuvastojen painopaperin saatavuuteen. Kuva: UPM.

Paperiliiton ja UPM:n lakkoneuvottelut jatkuvat, mutta Paperiliitto uhkaa jatkaa lakkoaan, ellei sovintoon päästä. Lakkoa jatkettaisiin kolme viikkoa 2. huhtikuuta saakka.

UPM kertoo tiedotteessaan, että neuvottelut jatkuvat. Yhtiö toivoo prosessilta nopeaa etenemistä ja kompromissihalukkuutta.

– Viime viikkoina osapuolet ovat neuvotelleet sekä valtakunnansovittelijan johdolla että keskenään. Osapuolet tietävät nyt toistensa tavoitteet, joten neuvottelijoilla on mahdollisuus käydä asioita läpi, ja löytää liiketoimintakohtaiset sopimusratkaisut, sanoo tiedotteessa UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

Kaikki UPM:n liiketoiminnat ovat pitäneet sisäisiä etätiedotustilaisuuksia, joissa neuvottelutavoitteita on avattu ja henkilöstöllä on ollut mahdollisuus kysyä tarkentavia kysymyksiä. Liiton lakko UPM Pulp, UPM Biofuels, UPM Communication Papers, UPM Specialty Papers ja UPM Raflatac -liiketoimintojen Suomen yksiköissä alkoi 1. tammikuuta. UPM:n mukaan noin 200 paperiliittolaista työskentelee tällä hetkellä suojelutöissä tehtaiden voimalaitoksilla ja vedenkäsittelyssä.

Lakon aikana UPM pyrkii mahdollisuuksien mukaan vastaamaan asiakaskysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. UPM ei tässä vaiheessa julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

UPM:n lakko huolestuttaa suuresti painoteollisuuden ja etikettien valmistajien järjestöjä. Lakko on niiden mukaan vaikeuttanut jo ennestään kireätä materiaalien saantitilannetta ja vaikuttaa jo toimialojen työtilanteeseen. Järjestöt ovat vedonneet osapuoliin lakon lopettamiseksi pikaisesti.

Array
Share: