Pakkausvärien ja lakkojen hinnat nousevat

11.12.2017 08:15Uutiset » Toimiala
Kuva: Flint Group.

Kaksi suurta pakkauspainovärien valmistajaa Flint Group ja Sun Chemical ovat ilmoittaneet nostavansa värien ja lakkojen hintoja tammikuun alusta. Syynä on kustannusten jatkuva nousu.

Flint korotti hintoja viimeksi maaliskuussa 2017, ja kertoo nyt olevansa pakotettu nostamaan värien hintoja raaka-aineiden hintojen merkittävän nousun takia. Osa noususta on jo tapahtunut, ja osan ennustetaan tapahtuvan ensi vuonna.

Liuotin- ja vesipohjaisten värien ja lakkojen keskeisten materiaalien hinnat ovat nousussa. Syitä nousuun ovat Flintin mukaan useiden pigmenttitehtaiden sulkeminen Kiinassa, glyseriinin hinnan ennustettu 89–90 prosentin nousu 2018 ja tärkeiden lakkojen saatavuuden tiukkeneminen. Myös titaanioksidin saatavuusongelmat ja hintojen nousu vaikuttavat yhä värien hintoihin.

Flint ilmoittaa nostavansa kaikkien pakkausvärituotteiden hintoja.

Myös Sun Chemical kertoo samanlaisten kustannustekijöiden vaikuttaneen tuotantoonsa. Kustannukset ovat yrityksen mukaan nousseet jatkuvasti vuodesta 2016 lähtien materiaalien tuotanto- ja ympäristörajoitusten vuoksi. Yritys kertoo hintojen nousevan eri tuotteissa yksinumeroisilla luvuilla.

Pakkauspainamiseen vaikuttavat myös Hubergroupin ilmoittamat hintojen korotukset. Yritys ilmoitti lokakuun alussa nostavansa vesipohjaisten lakkojen ja UV-lakkojen hintoja noin 10 prosenttia. Syyksi yritys ilmoittaa keskeisten raaka-aineiden kuten styreenin ja akryylihappojen hintojen nousun.

Share: