Pakkauskartongin ja sellun tuotanto vahvassa kasvussa

7.8.2015 07:22Uutiset » Toimiala

Sellun ja pakkauskartongin tuotanto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla Metsäteollisuus ry:n mukaan. Paino- ja kirjoituspaperien tuotantomäärät säilyivät lähes edellisvuoden tasolla, havusahatavaran tuotantomäärät laskivat.

Metsäteollisuudella on yhä merkittävä rooli Suomen vientitulojen tuojana. Alan tuotteiden osuus viennistä oli tammi-toukokuussa 21,7 prosenttia.

Suomessa tuotettiin tammi-kesäkuussa 5,3 miljoonaa tonnia paperia ja kartonkia, mikä on vajaan prosentin enemmän kuin vuoden 2014 vastaavana ajankohtana. Paino- ja kirjoituspapereita tuotettiin Suomessa noin 3 miljoonaa tonnia ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Tuotanto pysyi lähes ennallaan verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Pakkauksiin tarkoitetun kartongin tuotanto jatkoi tasaista kasvuaan. Tammi-kesäkuussa kartonkia tuotettiin 1,6 miljoonaa tonnia, mikä on yli 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Sellun tuotanto nousi ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Sellua tuotettiin Suomessa tammi-kesäkuussa 3,6 miljoonaa tonnia, mikä on lähes 3 prosenttia enemmän kuin vuoden 2014 vastaavana ajankohtana.

Kuva: UPM

Share: