Pakkausala uskoo alansa tulevaisuuteen

10.11.2015 09:01Uutiset » Toimiala
Apetitin ruokapakasteiden pakkaukset saivat tunnustusta Pro Carton Ecma 2015 -kilpailussa.
Apetitin ruokapakasteiden pakkaukset saivat tunnustusta Pro Carton Ecma 2015 -kilpailussa.

Suomen Pakkausyhdistyksen tekemän jäsenkyselyn mukaan pakkausalan toimijat uskovat alan tulevaisuuden olevan Suomessa hyvä. Yhteensä yli 96 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi alan tulevaisuudennäkymien olevan joko hyvät tai melko hyvät 1–3 vuoden aikavälillä.

Melko huonona alan näkymiä piti vain 3,8 prosenttia vastaajista. Huonoksi niitä ei arvioinut yksikään vastaajista. Kysely tehtiin Pakkausyhdistyksen jäsenyritysten ja -yhteisöjen johtaville toimihenkilöille loka-marraskuun vaihteessa 2015.

– Tulevaisuudessa pakkausmateriaalien tarve kasvaa mm. verkkokaupan lisääntyessä. Pakkauksella on monta roolia. Pakkaus suojaa tuotetta ympäristöltä ja ympäristöä tuotteelta, helpottaa logistiikkaa, markkinoi ja antaa tietoja, sanoo toimitusjohtaja Antro Säilä Suomen Pakkausyhdistyksestä. Tuotteen suojaus ja osittaminen on yksi pakkauksen merkittävimmistä tehtävistä. Pakkaukset ovat Säilän mukaan isossa roolissa mm. elintarviketeollisuudessa ruokahävikin torjumisessa.

– Elintarvikkeiden ympäristölle aiheuttama kuormitus aiheutuu yli 90-prosenttisesti niiden tuottamisesta. Tarkoituksenmukainen pakkaus suojaa tuotetta vahingoittumiselta logistiikkaketjussa ja estää ennenaikaisen pilaantumisen. Itse pakkauksen ympäristövaikutus elintarvikkeissa on marginaalinen, 2–5 prosentin luokkaa. Pakkaus siis vähentää elintarvikeketjun ympäristölle aiheuttamaa kuormitusta ja suojatessaan tuotetta torjuu ruokahävikkiä, Säilä sanoo.

Share: