Päivälehden museo läpivalaisee mediaa

2.12.2015 09:42Uutiset » Toimiala
Päivälehden museon Informaatioveistos kuvaa joukkoviestinnän kehitystä ainutlaatuisella tavalla. Kuvaaja: Ida Pimenoff.
Päivälehden museon Informaatioveistos kuvaa joukkoviestinnän kehitystä ainutlaatuisella tavalla. Kuvaaja: Ida Pimenoff.

Uudistettu Päivälehden museo avataan 5.12.2015. Historian ohella museo kertoo median nykypäivästä ja tulevaisuudesta sekä sananvapauden toteutumisesta meillä ja muualla. Digitaaliset näyttelysovellukset tuovat yleisön ulottuville miljoonia uutisia ja tuhansia uutiskuvia. Toimittajien, tutkijoiden ja valokuvaajien haastattelut paljastavat myös sen, mitä ei julkaistu, milloin ja miksi.

Museo toimii Ludviginkadulla Helsingin Sanomien entisissä tiloissa. Päänäyttelyn lisäksi uutta on lukusali, jossa voi lukea päivän tuoreet lehdet ja käyttää laajaa media-alan käsikirjastoa.  Myös kirjapainotekniikkaa esittelevä Painokellari on uusittu.

Uudistetussa museossa järjestetään media-aiheisia erikoisnäyttelyitä, yleisöluentoja, tapahtumapäiviä, asiantuntijatapaamisia, työpajoja, työnäytöksiä ja opastuksia. Pääsymaksua ei ole, ja kaikki toiminta on yleisölle maksutonta.

Museouudistuksen ovat toteuttaneet yhteistyössä Päivälehden museo, muotoilutoimisto Besserwisser, Viestintätoimisto Luotsi sekä multimediakohteiden ja videoiden tuotannosta vastaava Fantomatico Oy. Valaistuksen on suunnitellut Antti Viirkorpi

Share: