Painopaperien hinnat noususuunnassa

29.8.2014 09:30Uutiset » Toimiala

Suomen paperiteollisuuden tilanne on parantunut tänä vuonna, ja se näkyy korotuspaineena myös painopaperien hinnoissa. Niitä on nostettu useassa erässä vuoden aikana. Päällystetyt laadut kallistuvat lokakuun alussa.

Korotuksista lokakuun alusta ovat ilmoittaneet suurimmat paperitukkurit Antalis ja Papyrus. Päällystettyjen papereiden hinnat nousevat 1.10.2014 alkaen 8 %. Päällystämättömien paperien hinnat nousivat 5 % toukokuussa ja design-paperit saman verran helmikuussa. Kartonkien hintoja nostettiin helmikuun alusta 6 – 8 prosenttia.

Metsäteollisuuden toimialakatsauksen mukaan paperiteollisuuden tuotanto pysyi alkuvuonna 2014 lähes samalla tasolla kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Paperia ja kartonkia tuotettiin tammi-kesäkuussa yhteensä 5,2 miljoonaa tonnia. Graafisten papereiden tuotanto on jatkanut laskuaan, mutta kartongin ja muiden paperilajien, kuten hygieniapapereiden, tuotanto kasvoi.

Paino- ja kirjoituspapereita tuotettiin tammi-kesäkuussa yhteensä 3,1 miljoonaa tonnia, mikä on 1,3 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Graafisten papereiden kulutus jatkoi rakenteellisista syistä laskuaan Euroopassa, joskin kulutuksen väheneminen on hidastunut viime vuosista.

Kuva: UPM Jämsäkosken tehtaat.

Share: