Painomarkkinoilla epätasaista kehitystä

26.4.2019 08:29Uutiset » Toimiala
Kirjojen painaminen on kasvussa maailman painomarkkinoilla. Kuva: Flyeralarm.

Painoteollisuuden kehitys on hyvin erilaista maailmassa eri alueilla ja eri markkinoilla. Joillakin sektoreilla kehitys on paljon parempaa kuin toisilla. Globaalisti painoteollisuus on vakaassa ja hyvässä tilanteessa uuden drupa-raportin mukaan.

Drupa on julkaissut raporttinsa jo kuudetta kertaa. Global Trends Report perustuu yli 600 painajan ja 200 toimittajan näkemyksiin koko maailmasta. Raportin ovat tehneet konsulttiyritykset Printfuture ja Wissler & Partner.

Globaalisti 40 % painotaloista kertoi yrityksensä taloustilanteen olleen hyvä vuonna 2018. Huonoksi tilanteen kuvasi 13 % vastaajista ja tyydyttäväksi loput. Positiivinen nettotulos on 27 %. Toimittajien nettotulos oli positiivinen 19 %. Molemmissa ryhmissä noin puolet vastaajista uskoi tilanteen parantuvan vuonna 2019.

Tilanteet vaihtelevat suuresti alueittain ja maittain. Pohjois-Amerikassa kasvu oli hyvin vahvaa, Euroopassa ja Australiassa vakaata mutta Aasiassa, Keski-Idässä ja Etelä-Amerikassa kasvu oli vähäistä. Afrikassa painoteollisuus taantui.

Pakkausmarkkinat ja funktionaalinen painaminen (suurkuva ym.) menestyvät. Sen sijaan kaupallisen painamisen ja julkaisujen markkinat ovat edelleen alamaissa kirjojen painamista lukuun ottamatta.

Yhteenveto raportista ja infografiikkaa löytyy drupa-messujen sivuilta www.drupa.com. Koko raportti on myös saatavilla maksullisena sieltä.

Share: