Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Painomarkkinat elpyvät ja investoinnit kasvavat

19.8.2022 09:11Uutiset » Toimiala
Kuva: Drupa.

Maailman painoteollisuus on kestänyt viime aikojen haasteet ja elpyminen koronapandemiasta on jatkunut. Kaikilla markkinoilla luottamus markkinoiden kasvuun on nousussa, ja investoinnit tekniikkaan lisääntyvät. Tämä on keskeinen johtopäätös Drupan Global Trends-raportista, joka julkaistaan syyskuussa.

Drupa-messujen trendiraportti julkaistaan nyt kahdeksannen kerran. Kyselyyn osallistui yli 500 päätöksentekijää globaalisti. He edustivat sekä painopalvelujen tarjoajia että laitteiden toimittajia.

Kyselyn tulosten mukaan ala suhtautuu keskimäärin hieman luottavaisemmin tulevaisuuteen kuin viime raportissa vuonna 2019. Pakkausmarkkinoilla tilanne on parhain, mutta myös kaupallisen painamisen, julkaisujen ja erikoispainamisen markkinoilla näkyy elpymisen merkkejä vuotta 2023 kohti kuljettaessa. Euroopan näkymiä kuitenkin heikentävät Ukrainan sodan vaikutukset.

Painoalan investoinnit ovat pienentyneet viimeisen kahden vuoden aikana, mutta nyt vastaajat odottavat niiden kasvavan vahvasti.

Drupa Trends Report -tutkimuksen keskeiset johtopäätökset löytyvät verkosta infografiikkana. Täydellinen tutkimusraportti julkaistaan syyskuun lopussa.

Arvon myynti entistä tärkeämpää

Tutkimuslaitos Keypoint Intelligence teki alkuvuonna syväkyselyn USA:n painotuotteiden ostajille. Tutkimukseen osallistui yli 200 ostajaa, jotka edustivat suurempia yrityksiä, joilla oli keskimäärin 850 työntekijää. Ostajien markkinointimateriaaleista painettujen materiaalien osuus oli ostoista keskimäärin 26 %.

Tutkimuksen johtopäätöksiä oli se, että painopalvelujen tarjoajien on elintärkeää pystyä myymään painotuotteita entistä korkeammilla hinnoilla niiden arvoon vedoten. Asiakkaille räätälöityjen tuotteiden merkitys on edelleen suuri, mutta ostajat hankkivat painotuotteita entistä enemmän verkosta. Kyselyyn vastanneista 93 % osti ainakin jotakin tuotteistaan verkosta.

 

Array
Share: