Granon Jaakko Hirvonen jäämässä eläkkeelle

8.11.2018 16:37Uutiset » Toimiala
Jaakko Hirvonen puhui Print&Median Talousaamu-seminaarissa 8.11. Kuva: Piia Harjula / Print&Media

Panostajan pörssitiedotteen mukaan Jaakko Hirvonen on jäämässä eläkkeelle myöhemmin informoitavana ajankohtana. Hän luopuu tuolloin Granon toimitusjohtajan tehtävistä. Panostaja on Granon suurin omistaja.

Granon hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun. Jaakko Hirvonen jatkaa normaalisti toimitusjohtajana, kunnes hänen seuraajansa aloittaa tehtävässä. Hirvonen vahvisti asian Print&Medialle 8.11. järjestetyssä Talousaamu-seminaarissa.

Ylikapasiteettia edelleen liikaa

Painoala on viime vuosina keskittynyt nopeasti, mutta konsolidointia tarvitaan yhä. Näin sanoo Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen, jonka mielestä painamisen ylikapasiteettia on Suomessa edelleen, vaikka yrityskauppoja on tehty paljon. Hirvonen puhui muutosjohtamisesta ja yrityskaupan filosofiasta Print&Median Talousaamu-seminaarissa 8.11.

Grano on ollut alan tiennäyttäjä kasvamalla alan selvästi suurimmaksi yritykseksi yrityskauppojen vauhdittamana.. Yritys on nyt asemoinut itsensä monipuoliseksi sisältöpalvelujen tuottajaksi eikä vain painotaloksi. Grano palvelee Suomessa 25 paikkakunnalla. Konsernissa työskentelee noin 1 100 ammattilaista, ja sen liikevaihto on yli 140 miljoonaa euroa.

Jaakko Hirvonen on ollut mukana tekemässä kymmeniä ja kymmeniä yrityskauppoja. Hänestä tuli uuden Granon toimitusjohtaja vuonna 2015, kun Grano ja Multiprint yhdistyivät. Hän oli sitä ennen Multiprint Oy:n toimitusjohtaja ja sitä ennen Karhukopion toimitusjohtaja.

Hirvosen mukaan Grano toimii yrityskaupoissa systemaattisesti ja yhdistää uudet yksiköt Grano-brändin alle nopeasti. Grano teki vuosina 2017–2018 kuusi yrityskauppaa, joiden sulattamisessa on ollut työtä. Hirvonen sanoi seminaarissa, että yrityskauppoja tehtiin kenties liikaakin.

– Yrityskaupoissa suurin muutos on yrityskulttuurin muuttaminen. Integraatio vie aina vähintään pari vuotta ja siihen on panostettava riittävästi, Hirvonen kertoi.

Hirvosen mukaan kokemuksista on opittu, että yrityskauppoja ei pitäisi tehdä montaa kerralla ja johtohenkilöiden kemioiden kohtaaminen on kaupassa tärkeää, jopa ratkaisevaa. Helpompaa myös on, jos toiminnot voidaan yhdistää saman katon alle.

Lönnbergin toimitusjohtaja Jarkko Viheriävaara (vas.) ja Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen tekivät yrityskaupat elokuussa 2017.

 

 

Share: