Painetun elektroniikan tulostin Tampereelle

16.11.2018 08:47Uutiset » Toimiala
Uutta painetun elektroniikan tulostinta käyttää Tampereen teknillisen korkeakoulun tulevaisuuden elektroniikan tutkimuslaboratorio. Kuva: Ceradrop.

Tampereen teknillinen korkeakoulu on hankkinut Ceradropin painetun elektroniikan mustesuihkutulostimen tutkimuksia ja tuotantotarpeita varten.

CeraPrinter F-sarjan kuuluvan tulostimen toimitti MGI-konserniin kuuluva Ceradrop. Tulostimella voidaan suunnitella ja painaa monimutkaisia, monesta materiaalista koostuvia painetun ja orgaanisen elektroniikan sovelluksia.

Uutta tulostinta käyttää yliopiston tulevaisuuden elektroniikan tutkimuslaboratorio. Sen avulla voidaan tulostaa kerroksittain mm. korkean resoluution ohutkalvoelektroniikkaa, energiasensoreita, puettavaa elektroniikkaa ja hybridijärjestelmiä.

– Tulostin palvelee akateemista tutkimustoimintaa, mutta vahvistaa myös kiinteätä yhteistyötä alan teollisten partnerien kanssa, kertoo professori Matti Mäntysalo, joka johtaa yliopiston Painetun elektroniikan ryhmää.

– Valitsimme tämän tulostimen siksi, että se tarjoaa täydellisen modulaarisen mustesuihkualustan, jossa on integroituja viimeistelymahdollisuuksia ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä. Voimme tulostaa laitteella elektroniikan, bioelektroniikan ja optoelektroniikan funktionaalisia materiaaleja, Mäntysalo kertoo.

Share: