Painettu lehti on edelleen suosituin lukuväline

1.3.2019 06:45Uutiset » Toimiala
Painettu lehti on yhä suosituin uutisten lukuväline. Kuva: UPM Paper ENA.

Painettu lehti on edelleen suosituin tapa seurata aikakauslehtiä ja sanomalehtiä. KMT-tutkimuksen mukaan suomalaisista 91 prosenttia lukee viikoittain aikakaus- tai sanomalehteä jollakin välineellä. Välineistä suosituin on ylivoimaisesti painettu lehti, jota lukee kolme neljästä.

Digitaalisesti lehtensä lukevia on 65 prosenttia, ja joka toinen lukee sisältöä matkapuhelimella.

Lukutapojen monipuolistuessa suomalaiset taloudet maksavat ja tilaavat edelleen uskollisesti lehtensä: 63 prosentilla suomalaisista (yli 12-vuotiaista) on painetun sanomalehden tai digitaalisen sisällön tai näiden yhdistelmän maksettu tilaus ja 57 prosentilla vastaava aikakauslehden maksettu tilaus.

KMT 2018 -luvut ovat viimeiset laatuaan. KMT:n tutkimusmenetelmä muuttui 2019 alusta kokonaan netissä toteutettavaksi ja seuraavia tuloksia saadaan keväällä 2020. Sanomalehtien kokonaistavoittavuudet on laskettu paitsi keskimääräisen painetun numeron (AIR) ja keskimääräisen digitaalisen viikkolukemisen nettolukijamäärille myös keskimääräisen viikon aikana painettua lehteä ja digitaalista lehteä lukeneiden nettolukijamäärille.

Share: