Painamisen volyymit nousussa Indigo-koneilla

22.12.2020 08:00Uutiset » Toimiala
Ruotsalainen Markbladet on erikoistunut kuvakirjoihin, kertoo toimitusjohtaja Tomas Hammarström. Yritys hankki kesällä ensimmäisenä Pohjoismaissa tehokkaan Indigo 12000 HD -painokoneen. Kuva: signprint.se

Digitaalinen painaminen on kääntynyt syksyllä nousuun Pohjoismaissa. Ruotsalaisella Visutech-yrityksellä on Pohjoismaissa kymmeniä asiakkaita, joiden painovolyymejä seurataan. Ne ovat marraskuussa olleet suuremmat kuin viime vuoden marraskuussa.

Myös Indigo-painajilla volyymit putosivat selvästi maaliskuussa koronapandemian vuoksi. Suunta kääntyi kuitenkin jo toukokuussa, ja syksyllä päästiin samoihin tuotantomääriin kuin viime vuonna.

– On ilo nähdä HP Indigo-asiakkaiden tuotannon kasvavan jälleen. Marraskuussa Pohjoismaisilla Indigo-koneilla painettiin lähes 150 miljoonaa printtiä ja monet asiakkaat pääsivät ennätysmääriin, sanoo myyntipäällikkö Johan Gustafsson Visutechistä.

Etiketti- ja pakkauspainaminen on eniten kasvanut segmentti, eikä näissä töissä näkynyt merkittävää pudotusta keväälläkään. Gustafssonin mukaan mainospainotuotteissa on eniten kirittävää volyymeissä.

Visutech edustaa HP Indigo-painokoneita Pohjoismaissa. Tänä vuonna yritys on myynyt 20 uutta konetta. Toimituksia on tehty eniten Norjaan.

Share: