Paikallislehtien parhaat palkittiin

11.11.2013 09:30Uutiset » Toimiala

Vuoden 2013 parhaat paikallislehdet ovat Kalajokiseutu, Loviisan Sanomat, Nokian Uutiset ja Västra Nyland. Ne voittivat sarjansa Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa. Suurimpiin paikallislehtiin kuuluva Västra Nyland palkittiin journalistista ansioista ja lehden hyvästä ulkoasusta.

Kalajokiseutu voitti kilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Tuomariston mielestä lehti asettaa paikallisjournalismin tavoitteet korkealle kuntauutisoinnissaan ja antaa tilaa myös paikallisten ihmisten kysymyksille ja huolenaiheille.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Loviisan Sanomat. Tuomariston mukaan lehden paikallistuntemus on vahva. Se näkyy punnittuna aiheiden tarkasteluna ja analyyseina alueen tilasta ja tulevaisuudesta.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien toimitukseltaan pienempien (toimituksellista henkilöstöä 1–9) lehtien sarjan voitti Nokian Uutiset. Toimitukseltaan isompien useampipäiväisten lehtien sarjan voitti Västra Nyland.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 81 lehteä ja 32 verkkopalvelua.

Kuva: Västra Nylandin toimitus juhlii voittoa, Nina Ahtola/VN.

Share: