PackageMedia harppaa digitaaliseen massatuotantoon

2.2.2017 07:00Uutiset » Toimiala
Kuvassa vasemmalta Aleksi Uusitalo, hallituksen jäsen Pyroll, Vesa-Matti Marjamäki, varatoimitusjohtaja PackageMedia, Mauri Reinilä, toimitusjohtaja PackageMedia, Gido van Praag, General Manager HP EMEA Graphics Solutions Business ja Niilo Pöyhönen, varatoimitusjohtaja Pyroll Pakkaukset.

PackageMedia Oy tekee mittavat investoinnit digitaaliseen pakkauspainamiseen siirtyäkseen massatuotantoon. Noin kolmen miljoonan euron investointiin sisältyy mm. HP Indigo 30000 -painokone.

– Me haluamme tehdä tuotannostamme vielä tehokkaampaa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme suurempaa kapasiteettia ja yksikkömääriä, sanoo Vesa-Matti Marjamäki, PackageMedian varatoimitusjohtaja.

– HP Indigon lisäksi investoimme uuteen lakkayksikköön, stanssiin, foliointiin ja ohjelmistoihin painotekniikan ympärille.

PackageMedia teki investointipäätöstä varten huolelliset analyysit markkinoilla olevista vaihtoehtoisista ratkaisuista. Loppuvaiheessa mukana oli pari toimijaa, jotka kykenivät tarjoamaan B2-formaattia. Valinta kohdistui yhteen HP:n suurimmista digitaalisista offsetpainokoneista.

– B2-formaatti tukee tuotantoamme optimaalisesti ja mahdollistaa merkittävän kapasiteetin kasvun. Meidän valinnassamme painoi HP Indigon nopeus ja kustannustehokkuus.

HP Indigo 30000 -digipainokone.

Digipainettuja pakkauksia tehty jo pitkään

PackageMedia on käyttänyt digipainotekniikkaa jo 1990-luvun alusta lähtien ollen yksi ensimmäisistä toimijoista maailmassa. Vuonna 2007 yritys aloitti pakkausteollisuuden tuotannon ja liittyi Pyroll Group:iin. Nyt yhtiön tuotanto on täysin digitaalista.

Monet alan toimijoista ovat erikoistuneet tietylle kohdemarkkinalle. PackageMedia panostaa sen sijaan laajoille markkinoille ja kehittää uusia digitaalisia tuoteratkaisuja sekä palveluita, mm. hyödyntämällä täysin uutta analyysityökalua nimeltä PackageMedia digital services.

Koneiden myynti ja asennus on hoidettu HP:n pohjoismaisen partnerin, Visutechin toimesta. Visutech on myös aiemmin toimittanut koneita Suomeen.

Share: