Otavasta Alma Median suurin omistaja

16.11.2018 10:50Uutiset » Toimiala
Kuva: Alma Media.

Otava Oy on noussut Alma Median selvästi suurimaksi omistajaksi ostamalla Ilkka-Yhtymältä 16,4 prosentin osuuden osakkeista. Otavalla on nyt 29,05 prosenttia Alma Median osakkeista. Kauppa on Otavalle merkittävä investointi.

Alma Median seuraavaksi suurimmat omistajat ovat nyt edesmenneen Niklas Herlinin sijoitusyhtiö Mariatorp (19 % osakkeista), Ilkka-Yhtymä (10,9), Varma (6,47) ja Ilmarinen (2,64).

Ilkka-Yhtymän tiedotteen mukaan Alma Median suurimman osakkeenomistajan roolista luopuminen pienentää yksittäisen sijoituksen ja toimialan tuomaa riskiä. Vapautuvilla varoilla Ilkka-Yhtymä varautuu uudistetun kasvustrategiansa mukaisiin hankkeisiin. Lisäksi varoja voidaan käyttää esimerkiksi lainojen lyhentämiseen.

Ilkka-Yhtymän näkemyksen mukaan Alma Median omistusrakenne tarjoaa hyvät edellytykset Alma Median toiminnan kehittämiseen jatkossakin.

Kauppa on Otavalle merkittävä investointi. Uskomme Alma Median kehityspotentiaaliin ja kilpailukykyyn, toteaa tiedotteessa Otava Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth.

– Kaupan myötä Alma Mediasta tulee Otavalle strateginen vähemmistösijoitus. Yhtiöllä on vahva asema suomalaisessa mediakentässä ja se on löytänyt uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Alma Media on lisäksi saavuttanut mielenkiintoisen aseman markkinapaikkaliiketoiminnoissa Suomessa ja rekrytointipalveluissa kansainvälisesti, Ehrnrooth sanoo.

Otava-konserni on kolmanneksi suurin graafisen viestinnän kustantaja Suomessa. Konsernin liiketoiminta-alueet ovat Kirjat, Kauppa, Lehdet ja Uudet liiketoiminnat. Sanomalehtiä konserni ei kustanna. Otavalla on myös kirjapaino. Tehty kauppa ei Otavan tiedotteen mukaan vaikuta Otavan tai Alma Median operatiiviseen liiketoimintaan.

Share: