Otava ostaa kustantamo Finn Lecturan

15.12.2017 09:16Uutiset » Toimiala
Finn Lectura kustantaa mm. opiskelijan äänitteitä Digimateriaalit-palvelussa. Kuva on kuvakaappaus verkosta.

Kustannusosakeyhtiö Otava on sopinut ostavansa Oy Finn Lectura Ab:n osakekannan Yliopistojen Opetusalan Liitto YLL ry:ltä. Oppimateriaaleja kustantava yritys siirtyy Otavan omistukseen 2.1.2018.

– Finn Lectura on tehnyt hienoa työtä korkeatasoisten kielten oppikirjojen kanssa. Nyt sovittu yrityskauppa vahvistaa Otavan asemaa johtavana oppimateriaalikustantajana ja täydentää Otavan aikuis- ja ammattioppimateriaalien valikoimaa, kertoo Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio.

Finn Lectura on vuonna 1986 perustettu oppimateriaalikustantamo, joka tunnetaan erityisesti laadukkaista kielten oppikirjoista. Valikoima sisältää oppimateriaaleja ja oppimateriaalisarjoja lähes kaikkiin vapaan sivistystyön oppilaitoksissa opetettaviin kieliin sekä myös lukioon ja yläkouluun. Yrityksen liikevaihto oli 1,94 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja henkilökunnan määrä 11.

– Finn Lecturan kirjantekijät saavat hyvän menestyspohjan julkaistessaan kirjojaan myös suuremman kustannusyhtiön toimesta. Kustannustoiminta on täydentänyt YLL:n profiilia opetus- ja tutkimusalan järjestönä, mutta myyntipäätöksen myötä keskitymme kaikin voimin ydintoimintaamme eli edunvalvontaan, toteaa YLL:n puheenjohtaja Seppo Sainio.

Finn Lecturan toiminta jatkuu yrityksen tiedottaan mukaan toistaiseksi ennallaan. Yrityskaupan jälkeisen toiminnan suunnittelu aloitetaan alkuvuoden aikana.

Share: