Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan

8.1.2020 15:56Uutiset » Toimiala
Kuvassa vasemmalta Antti Karlqvist, Päivi Paappanen, Pasi Vainio, Mika Kotilainen ja Arto Tuokko. Kuva: Otava.

Kustannusosakeyhtiö Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan. Karisto julkaisee kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta, lasten- ja nuortenkirjoja sekä tietokirjoja. Karisto on julkaissut vuosittain noin sata uutuusnimikettä.

Vuonna 1900 perustettu Karisto on Hämeenlinnassa toimiva suomalainen yleiskustantamo. Karisto tunnetaan esimerkiksi Lee Childin Jack Reacher -jännäreistä, Anneli Kivelän Katajamäki-teoksista sekä Johanna Hulkon ja Jari Paanasen Geoetsivät-lastenkirjasarjasta.

– Yrityskauppa on osa Otavan strategiaa, jossa haemme kasvua nykyistä kustannusohjelmaamme täydentävällä toiminnalla. Kariston ohjelmasta löytyy myös paljon annettavaa äänikirjojen kasvaville markkinoille, kertoo Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio.

– Yrityskaupan avulla saamme etsimiämme synergiaetuja ja osaamisresursseja, joita erityisesti äänikirjojen liiketoiminnan hyvin nopea kasvu vaatii, Kariston toimitusjohtaja Mika Kotilainen iloitsee.

Nyt tehdyllä sopimuksella Otavalle siirtyy koko Kariston kustannusliiketoiminta. Kariston kustannustoiminta jatkuu Kariston nimellä ja samalla kustannusliiketoiminnan työntekijät siirtyvät Otavan palvelukseen. Kauppa astuu voimaan 1.2.2020. Kauppaan eivät sisälly Alfamer ja Karistopap -liiketoiminnat.

Karisto Oy:n liikevaihto oli 2,94 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Share: