Otava-konsernilla hyvä tulos

18.2.2019 18:47Uutiset » Toimiala
Otava-konserni on kolmanneksi suurin graafisen viestinnän kustantaja ja Alma Median suurin omistaja. Kuva: Alma Media.

Otava-konserni kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan yritysostoilla erityisesti kirjojen kustantamisessa ja kaupassa. Konsernin tulos säilyi hyvällä tasolla. Konsernin liikevaihto nousi 2 % ja oli 299,1 miljoonaa euroa.

Konsernin operatiivinen liikevoitto oli tiedotteen mukaan 51,3 miljoonaa euroa. Tähän sisältyi Hietalahdenranta 17:n myyntivoitto 21,1 miljoonaa euroa. Tilikauden voitto oli 20,7 (18,7) miljoonaa euroa.

Vuoden aikana Otavan isoin investointi oli Alma-Median osakkeiden osto 117,5 miljoonalla eurolla. Otava nousi Alma Median selvästi suurimaksi omistajaksi ostamalla Ilkka-Yhtymältä 16,4 prosentin osuuden osakkeista. Otavalla on nyt 29,05 prosenttia Alma Median osakkeista.

Tammikuussa 2018 Kustannusosakeyhtiö Otava osti Oy Finn Lectura Ab:n osakekannan. Maaliskuussa Otavan Uudet Liiketoiminnat osti SL-Mediat Oy:n osakekannan. Kesäkuussa Suomalainen Kirjakauppa Oy hankki käytettyihin oppikirjoihin erikoistuneen Jamera Oy:n osakekannan. Jameran toiminta jatkuu erillisenä yhtiönä.

Otava-konserni on kolmanneksi suurin graafisen viestinnän kustantaja Suomessa. Konsernin liiketoiminta-alueet ovat Kirjat, Kauppa, Lehdet ja Uudet liiketoiminnat.

Share: