Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Otava-konserni supistui mutta kannatti

4.3.2022 10:14Uutiset » Toimiala

Otava-konsernin liikevaihto laski viime vuonna tilinpäätöstiedotteen mukaan. Tulos oli kuitenkin hyvällä tasolla erityisesti markkinapaikkayhtiö NettiX Oy:n myynnistä saadun voiton ansiosta. NettiX myytiin Alma Medialle, josta Otava omistaa 29 %.

Otava-konsernin liikevaihto laski 8 % ja oli 255,3 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihdon lasku oli 3 %. Digituotteiden ja -palvelujen myynnin osuus vertailukelpoisesta liikevaihdosta kasvoi 17,6 %:iin (14,6 % vuonna 2020).

Konsernin operatiivinen tulos ilman kertaluonteisia eriä, 24,5 miljoonaa euroa, oli tiedotteen mukaan olosuhteet huomioon ottaen erinomainen. Myyntivoitto NettiX Oy:n osakkeiden myynnistä oli 118,1 miljoonaa euroa. Otavamedian lehtien julkaisuoikeuksista tehtiin ylimääräinen 10 miljoonan euron kertapoisto. Tulokseen on kirjattu 2,0 (2,4) miljoonaa euroa henkilökunnalle maksettavia palkkioita sosiaalikuluineen.

Tilikauden voitto oli 121,1 (26,5) miljoonaa euroa sisältäen tulososuuden Alma Media Oyj:sta. Alma Mediasta saatu osinko oli 7,2 miljoonaa. Liiketoiminnan rahavirta oli 34,3 (51,1) miljoonaa euroa.

NettiX:n myynti vahvisti Otava-konsernin omavaraisuusastetta. Se oli vuoden lopussa 83,9 % (63,7 %).

Tilinpäätöstiedote on sisällöltään suppea, eikä sisällä lainkaan tietoja konserniin kuuluvien liiketoimintojen tuloksista. Kustantamon ja Suomalaisen Kirjakaupan lisäksi konserniin kuuluvat aikakauslehtiä kustantava Otavamedia ja kirjoja painava Otavan Kirjapaino.

Anne Mantila Otavamedia Oy:n toimitusjohtajaksi

Anne Mantila on nimitetty Otavamedian toimitusjohtajaksi 1. 3. lukien. Hän on aikaisemmin toiminut Otavamedian henkilöstö- ja talousjohtajana. Tehtävässään Anne Mantila raportoi konsernin toimitusjohtajalle Alexander Lindholmille.

Lindholm on hoitanut oman toimen ohella Otavamedian toimitusjohtajan tehtävää syyskuun alusta 2021 lähtien. Silloin yrityksen toimitusjohtaja Timo Kopra siirtyi pois konsernista.

Array
Share: