Orapac kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa

11.11.2016 10:53Uutiset » Toimiala
Pahvista voi tehdä vaikka auton. Kuva: Orapac.
Pahvista voi tehdä vaikka auton. Kuva: Orapac.

Pakkausten valmistaja Orapac Oy kaksinkertaistaa tuotantokapasiteettinsa hankkimalla Manrolandin uuden monipuolisen offsetpainokoneen.

Maaliskuussa 2017 asennettava Roland 705 LV Evolution -painokone korvaa vanhan painokoneen. Uudessa koneen nopeus on maksimissaan 18 200 arkkia tunnissa. Koneessa on viisi väriä jatketulla luovutuksella ja lakkayksiköllä. Materiaalipaksuus on 0,04–1,2 mm. Kone sisältää paljon automaatiota ja tuottavuutta edistävää uutta tekniikkaa.

– Periaatteessa tuotantokapasiteettimme tuplaantuu, kun otamme uuden painokoneen käyttöön. Varsinkin vaihtoajat lyhenevät, mutta painokoneen output (arkki/h) on myös huomattavasti suurempi, kertoo Oy Orapac Ab:n toimitusjohtaja Fredric Tidström.

Erikoisalana miniaaltopakkaukset
Painokoneella on Tidströmin mukaan kombilakkayksikkö, jolla pystytään tarjoamaan perinteisen vesilakan lisäksi UV-lakka. UV-lakka mahdollistaa esim. korkeaa kiiltoa ja erilaisia tehostelakkauksia. Tämä on aivan uutta yritykselle, ja avaa uusia mahdollisuuksia asiakkaille.

– Orapac on Suomen suurin offsetpainettujen miniaaltopakkausten valmistaja. Haluamme pysyä kärjessä ja tarjota jatkossakin asiakkaillemme entistä korkealaatuisimpia tuotteita kilpailukykyisillä hinnoilla, perustelee Tidström investointia.

Roland 705 LV Evolution-painokone. Kuva: Manroland.
Roland 705 LV Evolution-painokone. Kuva: Manroland.

Tidström sanoo offsetin antavan yhä kaikista painotekniikoista korkealaatuisimman painojäljen. Manrolandin valintaa puolsivat myös yhtiön pitkä kokemus pakkausalasta ja kyky tarjota laaja konsepti laitetoimituksesta huoltopalveluihin.

Tuotepäällikkö Hannu Paajanen Manroland Nordic Finland Oy:stä sanoo painolaadun lisäksi heidän valttinaan olevan monipuoliset painoalustat. Digitaalisilla inkjet- ja tooneripainokoneilla ei päästä samaan. Offsetilla pystytään tekemään suurilla nopeuksilla korkealaatuisia painotöitä laajaa materiaalivalikoimaa käyttäen. Lyhyen ajan sisään tämä on jo toinen Manrolandin Evolution 700 -sarjaan tehty pakkauspainon koneinvestointi, sillä lokakuussa kerroimme Takon Kotelotehtaan tuoreesta Manroland-investoinnista.

Share: