Nuoret arvostavat kotimaista mediaa

30.11.2015 08:58Uutiset » Toimiala
Kuva UPM Paper.
Kuva UPM Paper.

Kotimaisen mediatuotannon arvostus on lisääntynyt nuorissa ikäryhmissä. Mielipidetutkimukseen vastanneista 15–24-vuotiaista 78 prosenttia kertoo arvostavansa suomalaisia mediasisältöjä. Vuosi sitten osuus oli viisi prosenttiyksikköä pienempi.

Vastanneista nuorista 29 prosenttia arvostaa suomalaisia mediasisältöjä erittäin paljon, kun vastaava luku vuosi sitten oli 16 prosenttia.

– Peräti 13 prosenttiyksikön nousu voi johtua siitä, että viime kuukausien vilkas yhteiskunnallinen keskustelu on saanut nuoret tiedostamaan luotettavien lähteiden merkityksen, kommentoi tutkimusta Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Viitasaari.

IRO Research Oy selvitti suomalaisten mielipiteitä sanomalehdistä, aikakauslehdistä, kirjoista, tv-kanavista ja oppimateriaaleista Viestinnän Keskusliiton toimeksiannosta. Tutkimus julkistettiin media-alan yhteisessä Mediapäivässä Helsingissä.

Kyselyn mukaan laaja uutisointi muun muassa työmarkkinoiden muutostarpeista ja pakolaiskriisistä on korostanut kotimaisen median merkitystä suomalaisille. Vastaajista 41 prosenttia arvioi kotimaisessa mediassa julkaistujen uutisten, taustajuttujen ja analyysien merkityksen nousseen syksyn mittaan.

Share: