Nimityksiä: Johanna Korhonen kustantajaksi

11.1.2017 08:00Uutiset » Toimiala
Johanna Korhonen.
Johanna Korhonen.

Journalisti, tietokirjailija Johanna Korhonen, 48, on nimitetty kirjankustantamo Maahengen taiteelliseksi johtajaksi eli kustantajaksi. Hänestä tulee myös yhtiön toimitusjohtaja.

Korhonen seuraa tehtävässä Liisa Heikkilä-Paloa, joka siirtyy vaiheittain eläkkeelle. Korhonen ottaa organisaatiouudistuksen yhteydessä vastuulleen myös toimitusjohtajan tehtävät, jotta tähänastinen toimitusjohtaja Ulla Sarviala voi toiveensa mukaisesti keskittyä yrityksessä erityisesti markkinoinnin tehtäviin.

Maahenki on 1999 perustettu luontoon, taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut kustantamo. Kustantamon perustaja ja pääomistaja on Maaseudun Sivistysliitto. Yhtiö julkaisee muutamia kymmeniä uusia nimikkeitä vuosittain.

Anna Ruohonen.
Anna Ruohonen.

A-lehtien asumisen liiketoimintavastaavaksi Anna Ruohonen
Anna Ruohonen on nimitetty A-lehtien asumisen liiketoimintavastaavaksi 6.2.2017 alkaen. Ruohonen siirtyy A-lehtiin Sanoma Lifestylesta Meidän Perhe -lehden, Vauva-lehden ja vauva.fin päätoimittajan tehtävästä.

Ruohonen tulee A-lehdissä vastaamaan asumisen liiketoiminnasta sekä uusien kaupallisten ja journalististen sisältötuotteiden ideoinnista, konseptoinnista ja toteuttamisesta. Hänen vastuulleen tulevat myös asumisen brändien sisällön laatu ja uudistaminen.

Tarja Virmala palaa kokopäivätoimisesti MTL:ään
Tarja Virmala palaa vuoden 2017 alusta kokopäivätoimiseksi MTL:n toimitusjohtajaksi ja hänen määräaikainen työsuhteensa Paltan viestintäjohtajana päättyy. Viime vuodet Virmala on hoitanut MTL:n toimitusjohtajuutta osa-aikaisesti.

Jussi Eronen ja Salla Vuorikoski Suomen Kuvalehteen
Suomen Kuvalehti vahvistaa toimitustaan. Maanantaina 16. tammikuuta lehdessä aloittaa kaksi uutta toimittajaa: Salla Vuorikoski ja Jussi Eronen. Erosesta tulee SK:n toinen toimituspäällikkö ja Vuorikoskesta kirjoittava toimittaja.

Jussi Eronen on ”entinen Ylen ajankohtaispomo ja MTV Uutisten toimituspäällikkö”, kuten hän esittelee itsensä Twitterissä. Salla Vuorikoski on myös entinen Ylen toimittaja.

He molemmat irtisanoutuivat Ylestä joulukuussa, kun ”näkemyserot sananvapaudesta päätoimittajan kanssa” kävivät liian suuriksi joulukuussa.

Riikka Venäläinen päätoimittajaksi Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimintaan
Riikka Venäläinen on nimitetty päätoimittajaksi Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimintaan 9.1.2017 alkaen. Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja on Atte Jääskeläinen.

Share: