Mustesuihkupainamisen boomi jatkuu

22.8.2018 08:42Uutiset » Toimiala
Mustesuihkua käytetään yhä suuremmissa painokoneissa. Océ ProStream on Canonin järein mustesuihkupainokone. Kuva: Reino Lantto.

Mustesuihkupainaminen on nopeimmin kasvava painotekniikka ja valtaa alaa useilla markkinoilla. Smithers Piran uuden tutkimusraportin mukaan inkjet-painaminen kasvaa keskimäärin 9,4 % vuodessa ja markkinoiden koko nousee 109 miljardiin dollariin vuonna 2023.

Smithers Piran raportti The Future of Inkjet Printing to 2023 kertoo, että markkinoiden koko on tänä vuonna noin 69,9 miljardia dollaria. Kasvu tulee siis olemaan lähivuosina nopeaa. Se pohjautuu tekniikan kehittymiseen. Inkjetin taloudellisuus ja luotettavuus ovat koko ajan parantuneet, kun alan toimittajat ovat investoineet vahvasti tulostuspäihin, laitteisiin, väreihin, kuivausjärjestelmiin, ohjelmistoihin ja materiaaleihin.

Tekniikan kustannukset laskeneet

Mustesuihkupainaminen on joustavaa ja mahdollistaa nopean painamisen laadukkaasti. Se soveltuu monenlaisiin tuotteisiin. Tekniikan kustannukset ovat laskeneet suhteessa analogisiin painotekniikoihin.

Raportissa käsitellään kuutta keskeistä loppukäytön markkinaa, joissa inkjet tulee vaikuttamaan eniten seuraavan viiden vuoden aikana. Ne ovat pakkausala, kirjat, kaupallinen painaminen, valokuvakirjat ja valokuvat, aikakauslehdet ja sanomalehdet.

Reino Lantto

Share: