Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Mondi myy Syktyvkarin tehtaat venäläiselle oligarkille

15.8.2022 15:17Uutiset » Toimiala
Mondin Syktyvkarin tehtaita on pidetty venäläisenä menestystarinana. Valmet on toimittanut tehtaille prosessikontrollin ja teollisen internetin ratkaisuja. Kuva: Valmet.

Metsä ja pakkausteollisuuden suuryhtiö Mondi myy Venäjällä sijaitsevat Syktyvkarin tehtaat venäläiselle miljardöörille Viktor Kharitoninille. Tehtaiden tuotteita on käytetty myös Suomessa.

Mondin tiedotteen mukaan kaupan arvo on 1,5 miljardia euroa. Syktyvkar on suuri, integroitu metsäteollisuuden kombinaatti, joka tuottaa sellua, pakkauspaperia ja päällystämätöntä hienopaperia Komin tasavallassa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 821 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 4 500. Yritys on yksi Venäjän markkinoiden suurimmista hienopaperin ja kartongin tuottajista.

Viktor Kharitonin on merkittävä venäläinen oligarkki, joka ei ole länsimaiden pakotelistalla. Hän omistaa yrityksiä Venäjällä, Euroopassa ja Britanniassa. Kharitonin tunnetaan erityisesti hänen omistamistaan lääketeollisuuden ja terveydenhoitoalan tekniikan yrityksistä.

Mondille jää vielä kolme muuta tehdasta Venäjällä. Sijoitukset Venäjälle ovat olleet tärkeitä Mondille. Ne edustivat noin 12 prosenttia konsernin myynnistä vuonna 2021. Mondi on päättänyt luopua Venäjän liiketoiminnoista Ukrainan sodan takia.

Share: