Minna Holopainen STT:n päätoimittajaksi

24.9.2018 10:30Uutiset » Toimiala
Minna Holopainen. Kuva: STT.

Käytännön journalistista työtä STT:llä pitkään johtanut uutispäätoimittaja Minna Holopainen nimitetään 1.10. alkaen STT:n vastaavaksi päätoimittajaksi. Mika Pettersson eroaa STT:n toimitusjohtajan ja vastaavan päätoimittajan paikalta yhteisestä sopimuksesta.

Holopainen on työskennellyt STT:ssä vuodesta 1997, ensin toimittajana, sitten uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä ja vuodesta 2010 alkaen uutispäätoimittajana.

– STT:n toimitus on hieno, kunnianhimoinen työyhteisö, jossa opin itse uutta joka päivä. Mika on ollut 12 vuotta paras mahdollinen esimies ja työpari sen johtamisessa. Tietysti on haikeaa, kun hän lähtee, mutta STT:n uutistyö jatkuu. Haluamme kehittää uutistoimistoa asiakkaidemme ja suomalaisen yleisön tarpeisiin, Holopainen sanoo.

Mika Pettersson eroaa tehtävästään yhteisestä sopimuksesta ja hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Aloin pohtia uuden tekemistä jo viime keväänä ja olen keskustellut tästä avoimesti myös yhtiön hallituksen kanssa. Olen ollut tässä roolissa 12 vuotta. Se on pitkä aika turbulentilla media-alalla semminkin kun viime vuodet ovat STT:ssä olleet raskaita. Koko Euroopassa taitaa olla vain yksi uutistoimistojohtaja, joka on ollut toimitusjohtajana pidempään, Pettersson sanoo.

STT:n uutisia käytetään paljon

STT:n rooli suomalaisten mediankuluttajien arjessa on keskeinen. Sen paljastaa uutistoimiston analytiikkatyökalu STT Tarkkailija, jolla seurataan STT:n uutisaiheiden läpimenoa suomalaisessa mediassa.

STT uutisoi kuukausittain noin 2 300 uutisaiheesta, joita julkaistaan tiedotusvälineissä yli 25 000 kertaa. Painetuissa sanomalehdissä STT:n tuottamia uutisia julkaistaan kuukaudessa keskimäärin 6 000-7 000 kertaa ja medioiden verkkosivuilla yli 20 000. Joka päivä noin puolet STT:n käsittelemistä uutisaiheista julkaistaan vähintään kymmenen kertaa asiakasmedioiden painetuissa- tai verkkolehdissä eri puolilla Suomea.

STT:n uutistoimitus käyttää lehdistötiedotteita lähdemateriaalina keskimäärin lähes joka toisessa uutisaiheessa. Tämä selviää STT Viestintäpalveluiden tekemästä analyysistä, jossa tarkasteltiin lehdistötiedotteiden käyttöä STT:n uutistuotannossa huhti-toukokuussa.

Share: