Metsäyhtiöille tunnustusta vastuullisuudesta

25.10.2017 10:28Uutiset » Toimiala
Metsä-Boardin Husumin tehdas Ruotsissa. Kuva: Metsä-Board.

Suomalaiset metsäyhtiöt Metsä Board ja UPM ovat parasta A-luokkaa CDP:n globaalissa ympäristötietojen raportointijärjestelmässä. CDP on maailmanlaajuinen, voittoa tavoittelematon ympäristöraportointiin keskittyvä organisaatio.

Se listaa A-listalle maailmanlaajuisesti yrityksiä, jotka ovat kuluvan vuoden aikana omalla toiminnallaan osoittaneet johtajuutta ympäristöriskien minimoimiseksi. UPM on yksi neljästä yrityksestä, jotka on listattu A-listalle sekä vesi- että metsäohjelmassa.

CDP arvioi A-D-listoillaan yrityksien ilmastoon, veteen ja metsiin kohdistuvaa toimintaa. Raporteissa on mukana yli 3 000 globaalia yritystä, joista parhaat listataan A-listalle.

– UPM on sitoutunut kansainvälisesti hyväksyttyihin kestävän metsänhoidon periaatteisiin sekä minimoimaan toimintansa haitalliset vaikutukset vesistöihin, kertoo Tuomas Niemi UPM:n ympäristö- ja vastuullisuustiimistä.

Metsä Board pääsi jälleen CDP:n A-listalle vesi- ja ympäristöohjelmissa. Yhtiölle tämä on kolmas peräkkäinen vuosi Water A – ja toinen Climate A -listalla. Yhtiö saavutti myös kolmannen peräkkäisen Leadership-statuksen CDP:n metsäohjelmassa.

– Olemme iloisia, että CDP on jälleen valinnut Metsä Boardin maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon. Kestävä kehitys yrityksissä lähtee ylimmästä johdosta. Näin varmistetaan sitoutuminen läpi organisaation. Ympäristöhyötyjen lisäksi CO2-päästöjen ja vedenkäytön vähentäminen ovat tuoneet myös kustannussäästöjä Metsä Boardille, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Share: