Metsäteollisuudelta uudet ohjeet elintarvikepakkauksille

15.4.2019 09:10Uutiset » Toimiala
Stora Enson kartonkia on käytetty mm. Tobleronen pakkauksissa.

Euroopan metsäteollisuus on julkaissut uuden ohjeistuksen paperin ja kartongin käytöstä suoran kosketuksen elintarvikepakkauksissa. Ohjeilla halutaan lisätä viranomaisten, alan valmistajien ja kuluttajien luottamusta paperin ja kartongin käyttöön elintarvikepakkauksissa.

Uusien ‘Food Contact Guidelines for the Compliance of Paper and Board Materials and Articles’ – ohjeiden takana ovat myös kuitumateriaaleja käyttävät pakkausten valmistajat. Ala julkaisi tämän teknisen ohjeistuksen ensimmäisen kerran vuonna 2010 ja se päivitettiin vuonna 2012. Nyt julkaistu ohjeisto on kirjoitettu kokonaan uudelleen.

Ohjeistus kertoo, miten saavutetaan kaikkein korkeimmat elintarvikkeiden turvastandardit, kun kuitumateriaaleja käytetään pakkauksissa suorassa kosketuksessa tuotteeseen. Ohjeet ovat pakkausten vaatimuksenmukaisuuden määrittämisen työkalu ja kattavat riskien hallinnan, tuotesuunnittelun, hyvän tuotantotavan sekä tuotantoprosessin valvonnan.

– Alamme päätavoite on turvata aina sekä pakkausten että elintarvikkeiden turvallisuus. Uudella ohjeistuksella haluamme tarjota tehokkaan EU:n vaatimuksenmukaisuuden ehtojen noudattamisen työkalun, joka takaa tiedon kulun tuotantoketjussa, sanoo Euroopan paperiteollisuuden järjestön CEPI:n varapääjohtaja Jori Ringman.

EU:lla ei ole erityistä paperia ja kartonkia koskevaa ruokaturvallisuuden säännöstöä, kuten muovilla on. Siksi näiden materiaalien vaatimuksenmukaisuuden määrittely pakkauksissa on koettu epäselvemmäksi kuin muovin. Tämän vuoksi ala on nähnyt tarpeellisena oman ohjeistukseen laatimisen, ja sitä on käytetty paljon.

Uudet ohjeet voi ladata tältä sivulta: http://www.cepi.org/food_contact_guidelines

Share: