Metsä Boardin vuosikertomus palkittiin jälleen

22.2.2021 08:00Uutiset » Toimiala
Metsä Boardin vuosikertomusta kiitetään etenkin sen vaikuttavuudesta. Kuva: Metsä Board.

Metsä Boardin vuoden 2019 vuosikertomus on palkittu jälleen. Se palkittiin parhaana mediana Viestinnän ammattilaiset ry:n Oma Media -kilpailussa. Voitto oli medialle jo toinen, sillä keväällä 2020 vuosikertomus arvioitiin listattujen yritysten parhaaksi vuosikertomukseksi Vuosikertomusarvio-kilpailussa.

Vuoden 2020 Oma Media -kilpailun voiton jakaa kaksi erilaista mediaa; jaetulle ykkössijalle nousevat OP Ryhmän Rahapuhetta-podcast ja Metsä Boardin vuosikertomus 2019. Tuomaristo näki ensimmäisen sijan jakamisen ainoana oikeana vaihtoehtona, sillä molemmat laadukkaat mediat saivat tismalleen saman pisteytyksen tuhannesosan tarkkuudella.

Mukana arviossa oli verkkosivuja, digitaalisia ja painettuja lehtiä, vuosikertomuksia sekä uutena, kilpailussa selvästi nousevana mediana podcasteja.

Rahapuhetta-podcastia tuomaristo kiittää erityisesti sen kanavasta ja konseptista. Tuomariston mukaan podcast on erittäin onnistunut kokonaisuus, jolla on tarkkaan määritelty kohderyhmä, hyvin valittu kanava ja onnistuneesti luotu kohderyhmää puhutteleva
viihdyttävä sisältö, jolla pystytään vaikuttamaan kuulijoihin.
Tuomaristo kiittää Metsä Boardin vuosikertomusta etenkin sen vaikuttavuudesta. Vuosikertomus tuo kohderyhmiä palvelevaa sisältöä ja dataa esiin kiinnostavasti ja perustaa kerronnan laadukkaisiin faktoihin.

Oma Media -tuomariston puheenjohtajana on vuoden 2020 osalta toiminut Raine Tiessalo.

– Tänä vuonna menestyneille medioille on tyypillistä, että ne ovat selkeitä niin ulkoasun, viestien kuin konseptinkin näkökulmista ja niitä on helppo käyttää. Kun organisaation eri tasoilla tiedetään, mitä ollaan tekemässä ja miksi, kohderyhmä on mahdollista tavoittaa laadukkaasti. Laadukkaaseen omaan mediaan kannattaa laittaa paukkuja informaatiotulvan keskellä, Tiessalo sanoo.

Share: