Messutapahtumat pääsevät jatkumaan taas

18.6.2020 09:45Uutiset » Toimiala
Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen on helpottunut valtioneuvoston päätöksestä vähentää tapahtumien rajoittamista. Kuva: Messukeskus.

Hallitus linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta ja turvaetäisyyksistä. Päätös on helpotus tapahtumateollisuudelle, jolta koronavirus vei jalat alta. Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläisen mukaan nyt voidaan jatkaa täydellä teholla syksyn ohjelmien suunnittelua.

Vepsäläinen on helpottunut hallituksen päätöksestä.

– Tapahtumilla on valtava merkitys talouden elpymiselle, ja messuja kaivataan. Kesäkuun alussa tehdyssä asiakaskyselyssä 74 % vastaajista ilmoitti haluavansa tulla messuille heti, kun heitä kiinnostava tapahtuma taas järjestetään.

Messuilla on valtava merkitys koko elinkeinoelämän elpymiselle ja suuri tulo- ja työllisyysvaikutus hotelli- ja ravintolatoiminnalle sekä muille palveluille. Keväällä 2019 julkistettu tutkimus osoitti, että messut tuovat järjestämispaikkakunnilleen vuosittain liki puolen miljardin euron tulovirran.

Messukeskus noudattaa tarkasti viranomaisohjeita ja on jo viikkoja tehnyt omia valmisteluja turvallista tapahtumastarttia varten. Suuria yleisötapahtumia varten rakennetussa Messukeskuksessa on sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat. Sisääntuloaulat varustetaan kuluvan kesän aikana kiintein käsidesiautomaatein ja turvavälimerkinnöin. Turvaväleistä huolehditaan myös naulakoissa, ravintoloissa ja muissa paikoissa, joihin helposti muodostuu jonoa. Lisäksi tarjolla on kasvomaskeja ja muita hygieniatarvikkeita niitä tarvitseville.

Pandemia jätti jälkensä Messukeskuksen tapahtumakalenteriin, ja osa tapahtumista jouduttiin siirtämään. Siirtyneille tapahtumille on jo löydetty uudet päivämäärät ja rinnalle on tuotu verkkotapahtumia törmäyttämään ostajia ja messukävijöitä. Seuraavia tapahtumia ovat mm. elokuussa järjestettävät Kongressimessut ja Kespron messut 2020 syyskuussa.

Share: