Meidän uutiset – totta vai tarua

30.1.2017 09:51Uutiset » Toimiala
HS:n Lasten uutiset opettaa erottamaan valeuutisia oikeista uutisista.

Tämä viikko on perinteinen sanomalehtiviikko. Lapsille ja nuorille on paljon uusia verkkosovelluksia, joiden avulla voi kokeilla juttujen tekemistä ja harjoitella oikean uutisen tunnistamista.

Helsingin Sanomat ja lehden Lasten uutiset -osasto tarjoavat viikon aikana kiinnostavia aiheita, joita voi käsitellä koulujen oppitunneilla. Tällä kertaa Helsingin Sanomat haluaa tarjota koululaisille välineitä oikean uutisen tunnistamiseen. Mikä erottaa oikean uutisen väärästä? Onko se totta vai tarua?

Koululaiset pääsevät testaamaan tietämystään uutisista päivittäisten uutisvisojen ja -pelien avulla. Uudet visat löytyvät joka päivä osoitteesta www.HS.fi/lastenuutiset

Omia juttuja voi tehdä myös toisessa verkkolehdessä. Lapsia ja nuoria osallistava verkkolehti Meidän juttu on avattu osoitteessa www.meidanjuttulehti.fi. Sanomalehtien Liiton tuottama Meidän juttu on osa Sanomalehti opetuksessa -toimintaa sekä virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Liiton jäsenlehdet voivat julkaista Meidän juttuun tehtyjä sisältöjä omissa verkko- ja printtilehdissään. Tällä hetkellä mukana on noin 60 lehteä eri puolelta Suomea.

Share: