Medioiden käyttö kasvoi merkittävästi koronavuonna

17.5.2021 09:00Uutiset » Toimiala
Tavallisen lineaarisen tv:n katselu ohitti suosiossa sosiaalisen median käytön viime vuonna Sanoman mukaan. Sanoman Nelonen tarjoaa HD-tasoista ohjelmaa mm. Digitan verkossa. Kuva: Digita.

Suomalaisten medioihin käyttämä aika kasvoi merkittävästi koronakeväänä. Medioiden parissa vietetään nyt lähes 9,5 tuntia päivässä, mikä on noin 1,5 tuntia enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Sanoman Mediakatsauksen mukaan suurena syynä lienee korona, joka on tuonut mukanaan kasvaneen uutis- ja tietotarpeen sekä tarpeen viihteellisille sisällöille, kun kotona vietetty aika on lisääntynyt.

Sanoman juuri julkaistu Mediakatsaus pohjautuu tutkimuslaitos Kantarin Kantar Mind -tutkimukseen. Katsauksen mukaan median käytön kasvu on pääosin vahvistanut pitkän ajan muutostrendejä kuten digitaalisen uutismedian, suoratoistopalvelujen ja digitaalisen kuuntelun kasvua. Televisiosisällöissä kasvu on ollut erityisen vahvaa. Lineaarisen television katselu ohitti sosiaalisen median käytön ja nousi viime vuonna mediakulutuksen ykköseksi.

Vanhemmat kohderyhmät ovat tehneet digiloikan, sillä digitaalisten medioiden parissa käytetty aika on kasvanut eniten yli 40-vuotiaiden parissa. Uutismedian seuranta, entistä nopeamman tiedon tarpeet ja yhteydenpito läheisiin on tuonut digitaaliselle medialla uusia kohderyhmiä.

Share: