Median koronatuki perustuu mainosmyynnin menetyksiin

1.10.2020 17:54Uutiset » Toimiala

Tiedotusvälineiden viiden miljoonan euron koronatuki jaetaan ensisijaisesti mainosmyynnin vähenemisen perusteella. Tukea myönnetään journalistisen sisällön palkka- ja palkkiokustannuksiin.

Valtioneuvosto hyväksyi 1.10. asetuksen valtionavustuksesta journalistisen sisällön edistämiseen. Jaossa on viisi miljoonaa euroa tämän vuoden loppuun mennessä. Avustukset myöntää Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tukea voi saada mediayritys, jonka mainosmyynti pienentyi huhti–toukokuussa vähintään 30 prosenttia ja liikevaihto vähintään 10 prosenttia vuoden takaisesta. Tällainen yritys voi hakea tukea medianimikkeilleen, joiden mainosmyynti pienentyi vähintään 30 prosenttia.

– Olemme tyytyväisiä, että tuki jaetaan puhtaasti taloudellisten kriteerien perusteella, ilman minkäänlaista journalismin riippumattomuuden vaarantavaa sisällön arviointia. Kun malli on näin selkeä, voi Traficom jakaa tuet, eikä sitä varten tarvitse perustaa erillistä mediatukilautakuntaa, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg toteaa.

Share: