Medialiitto ei ota vastuuta postilakoista

25.11.2019 08:54Uutiset » Toimiala
Postin johto ja omistaja ovat nyt avainasemassa riidan sovittelun suhteen, sanoo Jukka Holmberg Medialiitosta. Kuva: Medialiitto.

Medialiitto ei ota vastuuta Postin työehtoriidan ratkaisuehdotuksen kaatumisesta. Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg muistuttaa, että pakettilajittelijoiden siirtäminen Medialiittoon kuuluvaan Posti Palveluihin on ollut Postin oma liiketoimintapäätös, ja sen voivat purkaa vain sen tekijät.

– Jos päätös koetaan huonoksi, sen voivat purkaa vain sen tekijät. Postin johdon, hallituksen ja valtio-omistajan on kannettava nyt itse vastuu päätöksistään. Postilakon ratkaisut on haettava sieltä, missä ongelmat ovat syntyneetkin, Holmberg korostaa.

Medialiitto vastasi sunnuntaina kieltävästi Postin ja PAUn kutsuman selvitysryhmän tekemään ratkaisuehdotukseen postilakon lopettamiseksi. Esityksen mukaan Posti Palvelut Oy:hyn siirrettyihin pakettilajittelijoihin olisi noudatettu Paltan ja PAUn välisen työehtosopimuksen ehtoja Medialiitossa.

– Medialiiton jäsenyritykset noudattavat Teollisuusliiton kanssa tehtyjä, voimassa olevia työehtosopimuksiamme. Teemme jatkossakin jakelualan työehtosopimukset Teollisuusliiton kanssa. Emme ole Paltan ja PAUn välillä sovitun viestintä- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen osapuoli, eikä meitä voi sellaiseksi pakottaa, toteaa työmarkkinajohtaja Elina Nissi.

Holmberg toivoo, että kiistan osapuolet pystyvät sopimaan keskenään mahdollisimman nopeasti, jotta lehtien ja muun postin jakelu saadaan normalisoitua.

Share: