Marvaco investoi uusiin tiloihin ja tekniikkaan

25.5.2021 09:29Uutiset » Toimiala
Marvaco panostaa Ulvilan tehtaalla uuteen ja ekotehokkaaseen fleksolaattojen valmistustekniikkaan. Kuva: Marvaco.

Marvaco Ulvilan prepress-yksikkö koki historiansa suurimman uudistuksen, kun laatta- ja pakkausaineistotuotanto siirtyi uusiin ekotehokkaisiin toimitiloihin. Samaan aikaan yritys tekee merkittävät investoinnit uusiin tuotantoteknologioihin askeleena kohti hiilineutraalia tuotantoa.

Uudistuksilla on tiedotteen mukaan neljä tavoitetta: kokonaistuottavuuden nosto, hiilijalanjäljen merkittävä lasku, työturvallisuuden parantaminen ja viihtyisä työympäristö.

Muutto tehtiin toukokuussa siten, että tuotanto jatkui lähes keskeytyksettä uusissa tiloissa. Kehitystyön tuloksena on alan nykyaikaisin tuotantotila Pohjoismaissa, jossa tuotannon pölynhallinta ja hajapäästöjen vähentäminen on huomioitu entistä paremmin. Uusi tuotantolaitos sijaitsee Porissa logistisesti hyvällä paikalla, ja varmistaa sujuvat yhteydet eri puolille Suomea sekä nopeat 24-tunnin kuljetukset Eurooppaan.

Tärkein vaatimus uusille toimitiloille oli tuotannon hiilijalanjäljen merkittävä alentaminen. Tavoite toteutuu energiaa säästävällä rakennustekniikalla ja tuottamalla toimitilan lämmitys ja viilennys geotermisesti. Näiden lisäksi toiminnassa käytetään uusiutuvien energialähteiden sähköä.

Marvaco tekee myös merkittävät investoinnit uusiin tuotantoteknologioihin. Tämän vuoden aikana yritys investoi uuteen ja ekotehokkaaseen fleksolaattojen valmistustekniikkaan sekä uusimman sukupolven rasteriteknologiaan, jotka yhdessä mahdollistavat asiakkaille entistä paremmat ja ympäristöystävällisemmät painotulokset.

Share: