Markus Mannström johtamaan Stora Enson biomateriaaleja

4.5.2017 08:00Uutiset » Toimiala
Markus Mannström.

Stora Enso on nimittänyt Markus Mannströmin Biomaterials-divisioonan johtajaksi. Nimitys on voimassa 1.6.2017 alkaen. Mannström on toiminut konsernin teknologiajohtajana (CTO) ja konsernin johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2015.

Mannström korvaa Juan Carlos Buenon, joka on työskennellyt Stora Ensossa vuodesta 2011 ja johtanut Biomaterials-divisioonaa sen perustamisesta vuonna 2012 alkaen. Bueno jättää tehtävänsä Stora Ensossa ja etsii uusia haasteita konsernin ulkopuolelta.

Mannström on työskennellyt Stora Ensossa vuodesta 2001 alkaen useiden suurien investointien ja tutkimus- ja tuotekehitysprojektien parissa, esimerkiksi Guangxin tehdasprojektin johtajana Kiinassa. Hän johtaa tällä hetkellä konsernin teknologia-, investointi- ja tutkimus- ja kehitystoimintaa. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Biomaterials-divisioona tarjoaa laajan valikoiman sellulaatuja paperin, kartongin, pehmopapereiden sekä tekstiilien ja hygieniatuotteiden valmistukseen. Divisioona kehittää myös uusia, innovatiivisia tapoja maksimoida puusta ja muista lignoselluloosabiomassoista saatava arvo. Sokereilla ja ligniinillä on sovellusmahdollisuuksia erikoiskemikaaliteollisuudessa, rakennusalalla, hygieniatuotteissa ja elintarviketeollisuudessa. Toimintaa on ympäri maailmaa Brasiliassa, Suomessa, Laosissa, Ruotsissa, Uruguayssa ja Yhdysvalloissa.

Share: