Markprint investoi digituotantoon

12.5.2017 09:23Uutiset » Toimiala
Kuvassa oikealla Mikko Ilomäki. Kuva: Konica Minolta.

Painotalo Markprint on alkuvuodesta investoinut digitaalisen tuotantokapasiteetin lisäämiseen. Konica Minoltalta hankittuun uuden bizhub PRESS C1100 -värituotantolinjaan on liitetty Plockmaticin inline-vihkoviimeistelijä. Markprint aikoo kasvattaa digituotantoa voimakkaasti myös tulevaisuudessa.

Uudella automatisoidulla linjalla tehdään nyt vihkotaitetut sekä nidotut esitteet sivumäärästä riippuen jopa 1 000–2 000 kappaleen painosmääriin asti.

– Uuden digipainolinjan tehokkuus hyödyttää asiakastamme nopeutuvina aikatauluina ja kustannusten alenemisena. Painotuotteen wow-efektin nostamiseksi digipainotuotteeseen voi yhdistää UV-offsetkoneellamme painetun kannen, jossa voi olla MarkSilverCover-painatusta tai muita näyttäviä tehosteita. Erikseen painettu kansi syötetään automaattilinjaan omalta kansiasemaltaan, joten tuotannon tehokkuus on mahdollisimman hyvä ja jälki vaikuttavaa, kertoo Markprintin toimitusjohtaja Mikko Ilomäki.

Ilomäen mukaan positiivinen yllätys on ollut, että digipainomäärät ovat lähteneet voimakkaaseen kasvuun ja jopa tuplaantuneet. Laatu sekä materiaalilaajuus edellisen sukupolven järjestelmään ovat merkittävästi parantuneet. Kokemus on ollut, että pari vuotta sitten ei olisi painettu diginä eri materiaaleja läheskään siinä laajuudessa kuin mitä nyt tehdään.

Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Share: