Manrolandin tuotanto jatkuu

7.12.2011 17:42Uutiset » Toimiala

Toissa viikolla uutisoitiin painokonevalmistaja Manrolandin selvitystilaan ajautumisesta. Nyt tilannetta on saatu rauhoitettua ja Manrolandin tuotanto jatkuu entisellään. Se varmistui, kun yritykselle myönnettiin 55 miljoonan euron “Massekredit”-rahoitus. Manrolandin tiedotteen mukaan kyseessä on DIP-rahoitus (debtor-in-possession).

– Tuotannon ja liiketoiminnan jatkuminen Marnrolandilla on nyt turvattu. Yritys voi jatkaa liiketoimintaansa asiakkaiden ja alitoimittajien kanssa, ja lähetämme erittäin positiivisen signaalin markkinoille, iloitsee Manrolandin pesänselvittäjä Werner Schneider. Schneider on tyytyväinen, että rahoitussopimus saatiin aikaiseksi lyhyessä ajassa.

Lue Manrolandin virallinen tiedote uudesta rahoitusmallista tästä.

Alma Media ja Kaleva seuraavat tilannetta

Suomalaiset mediatalot Alma Media ja Kaleva tekivät tänä vuonna molemmat investointipäätökset Manrolandin sanomalehtikoneesta. Nyt molemmat yhtiöt ovat odottavalla kannalla ja seuraavat selvitystilan kehittymistä Manrolandilla.

Alma Median tiedossa ei vielä ole, miten konkurssihakemus mahdollisesti vaikuttaa manroland AG:n liiketoiminnan jatkumiseen ja sen myötä painolaitoksen rakentamisaikatauluun. Painokoneen asennustöiden on hankintasopimusten mukaan määrä käynnistyä kesällä 2012, ja painolaitoksen toiminnan vuoden 2013 alusta. Alma Media on vuoden 2011 aikana jo suorittanut manrolandille ennakkomaksuja, joille on kuitenkin turvaavat vakuudet.

Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalainen puolestaan totesi sanomalehti Kalevassa:

– Kalevan rahat ovat pankkitakuiden takana, joten Manrolandin mahdollinen kaatuminen aiheuttaisi ainoastaan viivästymisen painokonehankinnassa.

Kaleva on tilannut uuden painokoneen Oulun Takalaanilaan Graniittitielle. Noin 40 miljoonan euron investoinnin on määrä valmistua ensi syyskuussa.

Share: