Manroland sanoutuu irti Heidelberg-fuusiosta

21.10.2009 10:41Uutiset » Toimiala

Suurten saksalaisten painokonevalmistajien mahdollinen fuusio on jäissä. Talouslehti Handelsblattin mukaan Manroland olisi lopettanut neuvottelut Heidelbergin heikon taloustilanteen vuoksi.

Saksalaislehden mukaan Manroland ja sen suurin omistaja Allianz Capital Partners pelästyivät Heidelbergin viimeisintä tulosjulkistusta niin paljon, että halusivat ottaa “töpselin irti” yhdistymispuheilta. Lokakuinen tuloskatsaus kertoi Heidelbergin myynnin laskeneen oleellisesti ja liiketappion ennustettiin nousevan 150 miljoonaan euroon kuluvana tilikautena.

Manrolandin perääntyminen tuli kuitenkin yllättäen, sillä saksalaislehdistön mukaan fuusio oli lähes loppusuoralla, sinettiä vailla. Manrolandin sisäpiiriä tuntevien mukaan taloudelliset ja johdolliset riskit olisivat tässä tilanteessa olleet liian suuria. Saksalaislehtien mukaan myös Heidelbergin johtoryhmässä olisi ollut erimielisyyksiä yhdistymisen tarpeesta.

Molemmat painokonejätit ovat kärsineet talouskriisistä paljon. Työvoimakustannuksia on jouduttu karsimaan niin, että Heidelberg on joutunut irtisanomaan 4000 työntekijää 20 000:sta ja Manroland puolestaan noin 1100 työntekijää 8700:sta.

Share: