Manroland hakeutui konkurssiin

25.11.2011 17:06Uutiset » Toimiala

Saksalainen sanomalehti Handelsblatt ja useat taloussivustot ovat raportoineet tänään, että saksalainen painokonevalmistaja Manroland on konkurssivaarassa. Manroland on tänään iltapäivällä vahvistanut maksukyvyttömyytensä ja kertoo jättäneensä konkurssihakemuksen.

Manroland vahvistaa neuvottelujen mahdollisten sijoittajien kanssa kariutuneen loppusuoralla. Nykyinen omistajakaksikko Allianz Capital Partners ja MAN eivät enää halua investoida Manrolandiin ja olivat etsineet painokonevalmistajalle ostajaa.

Manrolandin johtoryhmän aikomuksena on pelastaa yhtiön avaintuotteet niin hyvin kuin velkojien ohjaamana käytävä saneeraus antaa mahdollisuuksia. Vireille jätetty konkurssimenettely tarjoaa mahdollisuuden tehostaa yhtiön rakenneuudistusta ja ohjata yhtiötä kenties parempaan suuntaan tässä vaikeassa tilanteessa.

Manrolandin mukaan markkinoiden koko on vain 50 % siitä, mitä se oli ennen vuonna 2008 alkanutta talouskriisiä. Tämän vuoden alku näytti vielä lupaavia merkkejä, mutta kesällä alkanut uusi syöksy vaikutti yhtiön toimintaan hyvin negatiivisesti, etenkin Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa. Manrolandin mukaan heidän painotaloasiakkaillaan on ollut suuria vaikeuksia saada lainaa talouskriisin aikana, joka on luonnollisesti vaikeuttanut painokonemyyntiä. Arkkioffset-myynti on ollut suurimmissa vaikeuksissa. Manroland työllistää noin 6500 työntekijää, joista 5000 Saksassa.

www.manroland.com

Share: