MAN Roland esitteli uuden 7B plus -formaatin

11.3.2008 13:41Uutiset » Toimiala

Joulukuun puolivälissä MAN Roland esitteli Technology Forumissaan uuden 7B plus -formaatin etuja teoriassa ja käytännössä. 60 millimetrin lisäys arkin pituudessa mahdollistaa 48 A4-sivun painamisen yhdelle arkille. Tämä kiinnosti suuren formaatin painajia neljästä maanosasta.

Tilaisuuden aluksi Michael Nitsche (Vice President Technology Transfer) painotti, että uudella 1,260 x 1,620 mm formaatilla on valtava potentiaali. MAN Rolandin arkkikoneliiketoiminnasta vastaava johtaja Dr. Markus Rall puolestaan kertoi alan maailmanlaajuisesta suuntauksesta, joka vaatii painotaloja joko keskittymään ydinosaamiseensa tai erikoistumaan. MAN Rolandin ratkaisu tähän on Value Added Printing -strategia.

Vastatakseen kasvaviin tehokkuusvaatimuksiin myös suuren formaatin osalta MAN Roland tarjoaa kuntoonlaittoa lyhentävien QuickChange-moduulien lisäksi uuden 7B Plus -formaatin. Lisäksi löytyy nonstop-pinonvaihto, tehokkaat logistiikkajärjestelmät sekä energiaa säästävät kuivaus- ja lämmön talteenottojärjestelmät.

– MAN Roland tarjoaa ensimmäisenä maailmassa tuplalakkalaitteen 7B-formaatissa, painottaa Dr. Rall.

Hans-Willy Schütz (Manager Sales Support Large Format) kertoi uudesta kokoluokasta yksityiskohtaisemmin. MAN Roland on valmistanut suuriformaattisia koneita jo 75 vuotta, joten kokemusta on.

– MAN Roland on markkinajohtaja formaateissa 6 ja 8, ja nyt meillä on ainutlaatuinen asema markkinoilla uudella 7 plus -formaatilla, toteaa Schütz. Viisi prosenttia lisää painoalaa ja 20 prosenttia enemmän A4-sivuja per arkki tuo selkeän hinta/tuote-edun.

Tuottavuusedut koskevat myös muita kuin A-kokoja, esimerkiksi kirjatuotannossa. Hans-Willy Schütz havainnollisti asiaa painotalo Himmerin tuotannolla, joka koostuu mm. matkaoppaista ja keittokirjoista. Siellä etu on puolitoistakertainen normaaliin 7B-formaattiin verrattuna, koska arkille mahtuu niin paljon enemmän. Etua tuo osaltaan myös arkinhalkaisija
InlineSlitter ennen luovutusta.

Matthias Holder, MAN Rolandin arkkikonepuolen Head of Market Development, esitti tarkoin laskettujen esimerkkien avulla, kuinka suuressa formaatissa voidaan saavuttaa alhaiset kappalehinnat. Sekä suurella että keskisuurella formaatilla on paikkansa, painotalon tuotesegmenteistä riippuen.

– Pitkät kääntölaitekoneet 70 x 100 formaatissa ovat toisaalta erittäin joustavia, mutta rajoittuvat alhaisten sivumäärien tuotteisiin. Tuotteille, joissa on yli 32 sivua, MAN Rolandin suuren formaatin ratkaisut ovat kustan-nustehokkain ratkaisu.

Painonäytöksissä MAN Rolandin Mainhausenin tehtaalla koneena oli uusi ROLAND 900, XXL 7B plus 5-värikone sekä toinen 7B-formaatin kone.
Ensin painettiin 48-sivuista mainoslehteä 135 g/m2 taidepaperille, ja työnvaihdon jälkeen 5-väriä + dispersiolakka 335 g/m2 kartongille.

Share: